Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ουρανός ρίχνει ευλογία, αλλά εμείς κρατάμε ομπρέλες.

Αν είχαμε τα δύο φράγματα, Τζερτζελιάς στην Πελεή  και Ρορού στο Θερμήσι και έριχνε νερό με το τουλούμι όπως έριξε στη Νεμέα, δηλαδή 100 χιλιοστά νερό:

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Δεδομένου ότι οι λεκάνες απορροής που θα οδηγούσαν το νερό τους στα δύο αυτά φράγματα είναι περί τα 50 000 στρέμματα, τότε ο Ουρανός θα μας έστελνε 5 000 000 κ.μ. νερό, μόνο σε δύο μέρες, για να το αποθηκεύσουμε στα φράγματα. Από αυτό το 500 000 κ.μ. θα περνούσαν στο υπέδαφος και το υπόλοιπο στα ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Τώρα το παρακολουθούμε, το φωτογραφίζουμε, το μετράμε, αλλά αποτέλεσμα;

Να μην ξεχνάμε ότι τα υπόγεια νερά της ορεινής Ερμιονίδας είναι ένας μύθος. Οι 9 δημοτικές γεωτρήσεις στα Δίδυμα, οι αντίστοιχες στο Ηλιόκαστρο και στο Θερμήσι, αλλά και οι ορεινές ιδιωτικές γεωτρήσεις από τη μέχρι τώρα πορεία τους δείχνουν ότι μπορούν και αποφέρουν μόλις το αναγκαίο πόσιμο νερό στους οικισμούς, και λίγο ακόμη για καλλιέργειες. Δηλαδή το μέσο ετήσιο νερό που αποθηκεύεται στην ορεινή Ερμιονίδα, με οποιαδήποτε λελογισμένη χρήση, δεν επαρκεί ούτε για πόσιμο όλων των οικισμών της Ερμιονίδας. Τα επιφανειακά νερά της ορεινής Ερμιονίδας είναι πραγματικότητα και συνάμα ευλογία. Και γιατί είναι πολλά, και γιατί είναι πεντακάθαρο νερό, και γιατί μπορεί να μαζευτεί σχεδόν όλο σε τρία βασικά φράγματα, Τζερτζελιάς στην Πελεή, Καταφυκιού πριν το φαράγγι, Ρορού πριν περάσει μέσα από το Θερμήσι.
Ως εκ τούτου, τη νόημα έχει Δήμαρχος που δεν θα αφοσιωθεί σε αυτά τα έργα + τον ερχομό του Ανάβαλου;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος