Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

''Στη Δικαιοσύνη οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής - Όλο το χρονικό''


Βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με εξαίρεση τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Παππά, έχουν όλοι συλληφθεί και το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Οι εν λόγω συλληφθέντες δεν καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία, αφού....
..... -όπως εξήγησε στο MEGA και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Δρόσος- πρόκειται για επ' αυτοφώρω κακουργήματα.

Η πολύκροτη υπόθεση, μάλιστα, θα ανατεθεί όπως όλα δείχνουν σε εφέτη ειδικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της.

Η εντολή για τις συλλήψεις δόθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη, μόλις ολοκλήρωσε το πόρισμά του, και αφορούσε συνολικά 32 άτομα, μεταξύ των οποίων τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής και τους βουλευτές της Παππά, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο.

Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση


Στην επιχείρηση που στήθηκε για τις συλλήψεις τους έλαβαν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο δεν γνώριζαν την αποστολή τους, αφού για το σχέδιο γνώση είχαν μόνον τρία άτομα στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή.

Το σχέδιο προέβλεπε να συλληφθεί πρώτα το διευθυντήριο, να συλληφθεί δηλαδή πρώτος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος περιγράφεται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως η κεφαλή της πυραμίδας της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία μάλιστα λειτουργούσε στη βάση του "ενός ανδρός αρχή".

Έτσι, λίγα λεπτά πριν από τις 7 το πρωί, μια μικρή ομάδα της αντιτρομοκρατικής, παρουσία εισαγγελέα, πήγαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη, χτύπησαν την πόρτα την οποία άνοιξε ο ίδιος και ακολούθως τον ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένταλμα σε βάρος του και ότι πρέπει να συλληφθεί. Ο Ν. Μιχαλολιάκος φέρεται να μην προέβαλε κάποια αντίσταση.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε παράνομα, πολλά φυσίγγια και σφαίρες από κηνυγετικά και πυροβόλα, 43.100 ευρώ σε μετρητά, καθώς και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και USB.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους χρυσαυγίτες βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος πήγε μόνος του στη ΓΑΔΑ.

Αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ Παναγιώταρος και Μίχος


Σε δηλωσή που έκανε στους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε "διασύρουν έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αστεία πράγματα, για γελοιότητες" και πρόσθεσε: "Ντροπή τους, ο κόσμος τα βλέπει, ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή όσο δεν γίνεται, είτε ως Χρυσή Αυγή, είτε ως άλλο όνομα, είτε ως οτιδήποτε άλλο".

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον φρούραρχο στην είσοδο της ΓΑΔΑ, ο βουλευτής είπε: "Πείτε στους Κλουζό της Αντιτρομοκρατικής ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μπορείτε να τους πείτε ότι ήρθα να παραδοθώ;".

Ο φρούραρχος ειδοποίησε τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, που στεγάζεται στον 12ο όροφο, και ένας εξ αυτών κατέβηκε στο ισόγειο για να συλλάβει τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος του είπε με ειρωνικό ύφος: "Ήρθατε σε λάθος διεύθυνση, βρε παιδιά, μετακομίσαμε πριν λίγο, δεν το ξέρατε;". "Δεν πειράζει, κύριε Παναγιώταρε, να είστε σίγουρος ότι θα σας βρίσκαμε" απάντησε ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και οδήγησε τον βουλευτή στα κρατητήρια της Υπηρεσίας.

Στη ΓΑΔΑ πήγε το απόγευμα και συνελήφθη ένας ακόμη βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μίχος.

Διαφεύγει της σύλληψης ο "υπαρχηγός" Χρ. Παππάς


Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου αναζητούνταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ήταν ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος, μιλώντας το μεσημέρι στον ρ/σ "Real FM", προσπάθησε να πείσει ότι δεν κρύβεται από την αστυνομία, λέγοντας: "Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Εγώ κάτω από το σπίτι μου δεν είδα κανέναν".

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παππάς έχει μέρες να εμφανιστεί στο σπίτι του, ενώ στη βάση της πρότερης εμπειρίας που υπάρχει με τις εγκληματικές οργανώσεις είναι συνήθης η πρακτική, όταν συλλαμβάνεται η κεφαλή της οργάνωσης, ο υπαρχηγός να κάνει ό,τι μπορεί να μείνει ελεύθερος για να μπορέσει να ανασυγκροτήσει την οργάνωση.

Βουλευτές και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στη ΓΑΔΑ


Στη ΓΑΔΑ προσέρχονταν από το πρωί και βουλευτές και στελέχη του κόμματος, που δεν απειλούνταν με σύλληψη βάσει του εισαγγελικού πορίσματος, καθώς και δικηγόροι.

Μεταξύ των βουλευτών που πήγαν στη ΓΑΔΑ, ήταν ο Γιώργος Γερμενής που δήλωσε "Ξηλωσαν την Αστυνομία, ξήλωσαν την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν. Τι άλλο να κάνουν;" και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος μίλησε για "σάπιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο για να περισώσει τα ψηφαλάκια των κομμάτων τα οποία καταρρέουν καταργεί το ίδιο το Σύνταγμα".

Απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, μετά από κάλεσμα της οργάνωσης, οι οποίοι όμως απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το "πρωτοπαλίκαρο" της Χ.Α. Νίκαιας & δύο αστυνομικοί στους συλληφθέντες


Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ακόμη ο Γιώργος Πατέλης, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον χρυσαυγίτη δράστη Γιώργο Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Συνελήφθησαν επίσης και δύο αστυνομικοί:

  • Μία ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά, η οποία είχε δηλώσει στην υπηρεσία της αναληθή στοιχεία κατοικίας, είχε κάρτα υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής και στο σπίτι της βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, και
  • Ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επιβαρυντικά στοιχεία και για τους δύο προέκυψαν μέσα από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, στη βάση των εντολών άρσης απορρήτου που έχουν δώσει εισαγγελικές αρχές.

Έρευνες για επιπλέον πρόσωπα και αδικήματα


Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά και των υπολοίπων 12 ατόμων από τα 32 που αναφέρονται στο πόρισμα του εισαγγελέα, αλλά και οι έρευνες στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε σπίτια βουλευτών, στελεχών, μελών και υποστηρικτών της οργάνωσης.

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό στοιχείων έγιναν και στα γραφεια της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο εισαγγελέας, άλλωστε, στο πόρισμά του ζητά να αναναζητηθούν οι ευθύνες και άλλων προσώπων για συμμετοχή στην οργάνωση και εγκληματική δράση, καθώς να γίνει έρευνα και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τι λέει το πόρισμα του αντεισαγγελέα


Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που "έδεσε" τις κατηγορίες ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση μιλά για εμπλοκή της σε τουλάχιστον 10 κακουργηματικές πράξεις, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει και η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο πόρισμα αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εκβιασμούς από μέλη της οργάνωσης, στοιχεία από μαρτυρίες θυματων και χρυσαυγιτών, αλλά και από τηλεφωνικες συνομιλιες.

Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται στο πόρισμα ως ενεργή εγκληματική οργάνωση από το 1987 με δράση μέχρι σήμερα, στρατιωτική δομή με ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα, αρχηγό στα πρότυπα του "Führerprinzip"τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά.

www.megatv.com