Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

''Ούτε η γλώσσα άλλαξε. Πόσο μάλλον ο Δήμος.''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος



"Το έργο που είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας και η κατασκευή του οποίου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει με όλες τις νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες, μετά από πολλές περιπέτειες φτάνει στην τελική φάση υλοποίησης.


Τόσο η πρόταση όσο και οι μελέτες για αυτό το έργο είχαν ξεκινήσει στην πρώτη δημοτική μας θητεία στον πρώην Δήμο Κρανιδίου το έτος 2000.


Όπως συνέβαινε και ακόμα συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ελληνική Διοίκηση, χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για το ξεπέρασμα πολλών γραφειοκρατικών εμποδίων και για την τελική ωρίμανση του έργου. "

Δεν είναι μείζονος σημασίας. Είναι ένα έργο παραγωγικό που συμβάλει στην ανάπτυξη του Πορτοχελίου, όπως και η αντίστοιχη μαρίνα για την Ερμιόνη. Παραγωγικό κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι μείζονος σημασίας και ελάχιστη επίδραση θα έχει στη υπόλοιπη Ερμιονίδα.
Μείζονος σημασίας έργο είναι να φτιάξεις τα δύο μεγάλα φράγματα, Τζερτζελιάς και Ρορού, και 3-4 δευτερεύοντα στην Ερμιονίδα και να δώσεις στα κτήματα και στην τουριστική υποδομή, όπως και στους οικισμούς άφθονο και καλό
νερό.
Μείζονος σημασίας έργο είναι να φέρεις τον Ανάβαλο (όχι να έλθει ή να μας τον φέρουνε) και να κάνει την πιο πάνω δουλειά, ή να την συμπληρώσει.
Μείζονος σημασίας έργο είναι να κάνεις σε 10 χρόνια εκ νέου παραγωγική τη θάλασσά μας.
Μείζονος σημασίας έργο είναι να πείσεις τους βιλάρχες να επενδύσουν πραγματικά στον τόπο μας, σε παραγωγικά και ενεργειακά έργα που θα απασχολούν εργαζόμενους.
Μείζονος σημασίας έργο είναι να οργανώσεις τους αγρότες, ώστε να πάρουν στις πλάτες τους την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής σε σύγχρονες βάσεις, αφού πρώτα τους προσφέρεις της απαραίτητη υποδομή, καλό νερό και δίκτυο διανομής.
Μείζονος σημασίας έργο είναι αυτό που θα καταστήσει την τουριστική υποδομή της Ερμιονίδας εύκολα προσβάσιμη στους ξένους.
Μείζονος σημασίας έργο είναι να θωρακίσεις περιβαλλοντικά την ευαίσθητη Ερμιονίδα.

Δηλαδή πώς είχαν ξεκινήσει; Δηλαδή το θεωρείτε έργο σας; Τότε τι κάνατε 13 ολόκληρα χρόνια; Τι είναι η γραφειοκρατεία; Ασθένεια σαν τη μιλίγκρα; Κατάσταση σύμφυτη των πολιτών; Ντροπή να αποδέχεσθε ως φυσικό σχεδόν φαινόμενο την γραφειοκρατεία στη χώρα μας και συγχρόνως να εμφανίζεσθε ως προορισμένοι να την πατάξετε σαν τον Μέγα Αλέξανδρο και το καταραμένο φίδι.
Δεν συνέβαιναν και δεν συμβαίνουν από μόνα τους. Συγκεκριμένες κυβερνήσεις κατάντησαν την χώρα ένα απέραντο γραφειοκρατικό οργανισμό αλληλοδιαπλοκής τα δε σπίτια μας λογιστήρια, και η ευθύνη είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ σε όλα τα επίπεδα. Το ξαναγράφω: ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Τι σημαίνει ωρίμανση έργου; Δηλαδή εσείς το ξεκινήσατε ως άνθος πορτοκαλέας και περιμένατε 13 χρόνια να γίνει ώριμο πορτοκάλι; 
Περίεργο, αλλά την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του θείου) και του Γεωργίου Παπανδρέου (πατρός) τα έργα ωρίμαζαν σε χρόνο dt. Ή κάνω λάθος; Γέμισε η Ελλάδα εργοστάσια. Ο Πειραιάς είχε 75000 τεχνίτες και εργάτες που δούλευαν στα εργοστάσια του Πειραιά. Από εργατούπολη σήμερα τι είναι; Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ήταν το κύριο μέλημά τους. Αυτά τα εργοστάσια σταμάτησαν την μετανάστευση, και με τον πλούτο που παρήγαγαν έδωσαν το σύνθημα της επιστροφής των μεταναστών μας. Και στην Ερμιονίδα είχαμε 300 εργαζόμενους στα Μεταλλεία του Μποδοσάκη και άλλους τόσους στου Λαναρά, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πέριξ ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα, ενώ σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίστροφο. Εσείς ως Δήμαρχος και τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τι κάνατε; Καταπολεμούσατε τη γραφειοκρατεία;
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος και ο Κωνσταντίνος ο νεότερος, κατάφεραν να διαλύσουν την παραγωγική δομή της χώρας, να σβήσουν τα εργοστάσια από τα αστικά κέντρα και να ταΐζουν κομματικούς στρατούς με δανεικά εντός και πέριξ του Δημοσίου. Μικρό διάλειμμα ο Μητσοτάκης και ο Σημίτης, με μικρά έως ικανοποιητικά αποτελέσματα, πλέον όμως σε ένα καράβι που είχε μπει στον αυτόματο πιλότο. Ο δε Σημίτης υπήρξε το κόκκινο πανί για το ΠΑΣΟΚ και για μία αν δεν κάνω λάθος ψήφο θα είχαμε πρωθυπουργό τον Άκη.
Αυτή η ξύλινη τυποποιημένη γλώσσα των κομματικών στελεχών της γενιάς μας αφήνει πλέον αδιάφορους του πάντες, ιδιαίτερα τους νέους που την χρησιμοποιούν ως βάση των ανεκδότων τους, γι' αυτό καλό είναι αυτό που προγραμματίζετε για τον Οκτώβριο να το πράξετε τώρα, γιατί έχουμε όλοι την περιέργεια να γνωρίσουμε τον νέο Δήμαρχο που θα μας σώσει και θα μας αλλάξει. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε, και εγώ ως ψηφοφόρος σας δεν περιμένω τίποτε πλέον εκτός της συμβολής σας στην κοκορομαχία των αντιπροσώπων. Πιστεύω η άμεση παραίτησή σας και η συνέχιση του "Έργου" της Παράταξης με νέο Δήμαρχο "από τα ίδια" θα φέρει ακόμη περισσότερο στην επιφάνεια την ανάγκη ενωτικού πνεύματος στον τόπο μας, ανάγκη που θα εκφραστεί στις δημοτικές εκλογές.

Έρρωσθε,
Βασίλειος Γκάτσος