Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

'΄ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ....''

''Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....''

''ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ''
Υλικά:
500 γρ ταλιατέλες
1 κιλό μοσχάρι
100 γρ μπέϊκον
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
Ξερά μανιτάρια
2 καρότα
2 κολοκυθάκια 
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
1 κουτί ντοματάκια
1 φύλλο δάφνης
2 καρφιά γαρύφαλλο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Καρφώνουμε το μπέϊκον στο κρέας. Λιώνουμε το βούτυρο 
με το λάδι σ' ένα τηγάνι και 
βάζουμε το κρέας και το
κομμένο κρεμμύδι. 
Αφήνουμε να ροδίσουν γυρίζοντας 
συχνά το κρέας.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και βάζουμε τα μανιτάρια να μουσκέψουν σε χλιαρό
νερό για μισή ώρα.
Μόλις το κρέας σκουρύνει, προσθέτουμε το κρασί, τα ντοματάκια, τα γαρύφαλλα,
τη δάφνη, αλατοπίπερο και τα 
αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 
τα λαχανικά, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν. 
Αφού βράσουν καλά, 
βγάζουμε το κρέας, περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Τέλος, βράζουμε τις ταλιατέλες και τις σερβίρουμε με τη μισή σάλτσα. 
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω στο κρέας.