Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ......''

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου...

''ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ''
Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχαράκι (σε κομμάτια)
1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3-4 μέτριες πατάτες
2-3 καρότα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 κρεμμύδια ξερά
3-4 φρέσκιες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη ή θυμάρι
Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Ελαιόλαδο
Χαρτί ψησίματος


Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε 
με ελαιόλαδο το κρέας, έτσι ώστε να 
ρόδίσει καλά 
απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε 
για 1-2 λεπτά μέχρι να 
εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε χλιαρό νερό, τόσο ώστε να καλυπτεί το κρέας.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. 
Προς το τέλος του μαγειρέματος, αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, 
τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. 
Στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε
όλα ελαφρά
(εκτός από τις ντομάτες) σε ένα φαρδύ τηγάνι
με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τέλος, παίρνουμε 2-3 μεγάλα 
κομμάτια χαρτί ψησίματος 
και μοιράζουμε το κρέας και γύρω του
τα τσιγαρισμένα
λαχανικά και τις ντομάτες. Από πάνω, 
ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί του
και πασπαλίζουμε με το
μαϊντανό και τη ρίγανη ή το θυμάρι. 
Τα κλείνουμε σε πακέτα
και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45' περίπου.