Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ....''

''Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....''

''ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ''
Υλικά:
1 κιλό γαύρο
8 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό

Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας
το κεφάλι και τα εντόσθια.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα
το νερό, το λάδι, το σκόρδο κομμένο 
σε φετούλες, τη ρίγανη, 
το αλάτι, το πιπέρι και τα βράζουμε για πέντε λεπτά. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε
τους γαύρους και τους αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος, κατεβάζουμε την
κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.