Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ...''

''Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου......''



''ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ''


Υλικά:
1 κιλό σουπιές
500γρ κριθαράκι χοντρό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό (σε κύβους)
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια(ψιλοκομμένα)
2-3 πράσα (ψιλοκομμένα- μόνο το λευκό μέρος)
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
4-5 ντομάτες (ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μάραθο (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι



Εκτέλεση:
Κόβουμε τις σουπιές σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε κομματάκια, αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει και καθαρίσει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα κρεμμύδια, πράσα, τις σουπιές και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά. Σβήνουμε μρ το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και λίγο νερό (1/2 ποτήρι του κρασιού).
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τις σουπιές να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές.
Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο, τον μάραθο και ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.