Κυριακή 17 Απριλίου 2011

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....''

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου.....


''ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ''



Υλικά:
20 μέτριες γαρίδες
1 φλυτζάνι νερό
1 κουταλιά πάπρικα
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
3 μέτριες ντομάτες (σε κύβους)
2-3 κουταλιές κρασί λευκό
1 κουταλιά μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φλυτζάνι ρύζι basmati
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε για 5-6 λεπτά τις γαρίδες
και κρατάμε το ζουμί. Στο μεταξύ, σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι  και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στη σάλτσα το ζουμί από τις γαρίδες, τον μαϊντανό και το ρύζι.
Όταν αρχίσει να βράζει κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι
χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι και να ανακατέψουμε 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί και να
απορροφήσει όλη τη σάλτσα.
Τέλος, ανακατεύουμε με το ρύζι τις γαρίδες και σερβίρουμε.