Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ....

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου......



''ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ''


Υλικά:
Κοτόπουλο (6 μπούτια ή 6 φιλετάκια στήθος)
250 γρ. μανιτάρια (σε κονσέρβα)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
Εστραγκόν (ξηρό ή φρέσκο)
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
500 γρ. σπαγγέτι





Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι
και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με τις 2 κουταλιές βούτυρο. Μόλις το κοτόπουλο
πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό 
περίπου. Σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ
και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο
να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Στο μεταξύ, έχουμε στραγγίσει τα μανιτάρια από τα υγρά τους. Τα ρίχνουμε στο σκεύος που 
μαγειρεύετε το κοτόπουλο, μαζί με το εστραγκόν και την κρέμα γάλακτος.
Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά περόπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Τέλος, σερβίρουμε τα ζυμαρικά, καθώς και το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών.