Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ


Υλικά:
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
1/2 κιλό σέλινο
2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Άνηθο (ψιλοκομμένο)
 2 αβγά
Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα και..... το σέλινο και τα 
κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και 
τσιγαρίζουμε το κρέας, να ροδίσει απ' όλες τις
πλευρές.Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό
ή το νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει 
μέχρι να μαλακώσει.
Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνουμε
και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινo, τον άνηθο και
αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος, φτιάχνουμε το αβγολέμονο.