Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

''ΑΠ΄ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ...''

Γράφει στο Εικονοσκόπιο  η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου.....

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ

Υλικά:

1/2 μανιτάρια φρέσκα
3 κρεμμύδια
400 γρ. πατάτες βρασμένες
40 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι γάλα 
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
Μοσχοκάρυδο
5 αβγά
150 γρ. τριμμένο τυρί έμενταλ
Αλάτι
Πιπέρι



Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με το βούτυρο και το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.  Χτυπάμε σε ένα μπώλ
τα αβγά, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε λίγο λίγο το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το έμενταλ και τα αβγά.
Τέλος, στρώνουμε σε ένα πυρέξ μία σειρά από τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε φέτες, ακριβώς από πάνω προσθέτουμε μία στρώση τα μανιτάρια και αυτά κομμένα σε φέτες και από πάνω περιχύνουμε με μπεσαμέλ που έχουμε ετοιμάσει. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.