Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου......

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

Υλικά:
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 μερίδες στήθος κοτόπουλο

3 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι κομμένα μανιτάρια
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ (4% λιπαρά)
Μουστάρδα
Κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό σκεύος με ένα κουταλάκι του
γλυκού ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά ένα τριμμένο κρεμμύδι
και δύο μερίδες από στήθος κοτόπουλου (κομμένες σε κύβους, χωρίς
κόκαλα και πέτσα). Σβήνουμε με τρείς κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό
κρασί, και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ένα
φλυτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα. 
Σε μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ (4% λιπαρά) διαλύουμε δύο κουταλάκια
του γλυκού μουστάρδα απαλή και μισό κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ.
Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το παραπάνς μείγμα στο φαγητό.Ανακατεύουμε
έως ότου δέσει η σως.