Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....

γράφει στο Eικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου.......


ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

Υλικά:
Μαργαρίνη
2 φύλλα σφολιάτας
Κασέρι σε φέτες
                                        Παστουρμά σε φέτες
Ντομάτες
Σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγη μαργαρίνη. Βουτυρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε λίγο
σάλτσα και την αλείφουμε με ένα πινέλο. 
Στρώνουμε τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες πάνω σε όλο
το φύλλο, από πάνω στρώνουμε τις φέτες κασέρι και τέλος
από πάνω στρώνουμε τις φέτες παστουρμά (αφού πρώτα έχουμε 
αφαιρέσει το τσιμέλι). Στη συνέχεια βάζουμε ακόμα μια στρώση
με κασέρι ώστε να καλύψουμε τον παστουρμά.
Τέλος, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που επίσης
έχουμε βουτυρώσει και αλείφουμε  με την υπόλοιπη σάλτσα.
Ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους και κόβουμε όσο περισσεύει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.