Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου.....


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (σε μερίδες)
5 πράσινες πιπεριές
1/2 φλυτζάνι ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)
4-5 ώριμες ντομάτες
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1-2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες, τις...
.... ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σποράκια 
τους και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα
τετράγωνα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και
τις αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας αφού το έχουμε πλύνει,
μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε
για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε δύο φλυτζάνια 
ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράσει 
το φαγητό, 
μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
(κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε 
αν υπάρχει αρκετό
νερό στην κατσαρόλα, 
γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα). 
Τέλος, περίπου είκοσι λεπτά 
πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τις ελιές.