Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου......


ΙΜΑΜ ΜΠΑ'Ι'ΛΝΤΙ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά:
4 μέτριες μελιτζάνες
400 γρ φέτα
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο
          
1/2 ματσάκι βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
50 γρ ελαιόλαδο
100 γρ τριμμένη φρυγανιά
50 γρ ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, κατά μήκος και χαράζουμε την σάρκα τους με προσοχή.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10' σε ένα μπώλ να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις
ξεπλένουμε καλά, τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε. Μόλις τηγανιστούν, τις βάζουμε
σε χαρτί για να στραγγίξουν. 
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με 50γρ ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ψιλοκομμένες
ντομάτες. Βράζουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό, 
τον  μα'ι'ντανό, το αλάτι και το πιπέρι. 
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις έχουμε πασπαλίσει με αλάτι, πιπέρι
και λίγο ζάχαρη. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Τέλος, πάνω από κάθε μελιτζάνα τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτα και λίγη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20' περίπου.