Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ......

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου......


ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Υλικά:
4 μεγάλα θράψαλα
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1/2 κιλό κεφαλογραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα θράψαλα. Κόβουμε τις πιπεριές και....


....την κεφαλογραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε, 
βάζουμε το κεφάλι και τα κλείνουμε από το επάνω μέρος με μια οδοντογλυφίδα.
Τέλος, τα αλατοπιπερώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό και λάδι
και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. 
Αν θέλουμε μπορούμε  να τα ψήσουμε και στο grill.