Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.......

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου.......


ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ



Υλικά:
600γρ στήθος γαλοπούλας
30γρ βούτυρο
50γρ προσούτο χοντροκομμένο
2 αβγά
Ψιλοκομμένο μα'ι'ντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
25γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το στήθος της γαλοπούλας μέχρι να γίνει μια μεγάλη ορθογώνια φέτα. 
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε μια ομελέτα για τη γέμιση. Σε ένα μπώλ, χτυπάμε τα αβγά
με το μα'ι'ντανό, την παρμεζάνα και.....
...... το αλατοπίπερο. Λιώνουμε 15γρ βούτυρο και

τηγανίζουμε την ομελέτα. Απλώνουμε στη φέτα της γαλοπούλας το προσούτο και
επάνω σ' αυτό την ομελέτα. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με λεπτό σπάγκο.
Βάζουμε σε μία οβάλ κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, το λάδι, το σκόρδο και το
δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε το ρολό και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Το ψήνουμε γυρίζοντάς το συχνά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα. Τότε το
βρέχουμε με λίγο κρασί. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το κρασί.
Μόλις ψηθεί το ρολό, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το λύνουμε, το κόβουμε φέτες και
τις βάζουμε τη μία ν' ακουμπάει πάνω στην άλλη στην πιατέλα. Ραντίζουμε με το ζουμί,
αφού πρώτα το σουρώσουμε.