Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.......

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....



ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ




Υλικά:

1/2 κιλό κιμά 
1 κούπα πλιγούρι
1 κούπα ελαιόλαδο
4 ώριμες τομάτες τριμμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
4 τομάτες (για γέμισμα)
4 μελιτζάνες (για γέμισμα)
4 κολοκυθάκια (για γέμισμα)
4 πιπεριές (για γέμισμα)
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο
Μα'ι'ντανό


Εκτέλεση:

Πλένουμε και αδειάζουμε τις τομάτες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και....
....... την μισή κούπα ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε με σειρά σε ένα ταψί. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά το υπόλοιπο
ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγη τριμμένη τομάτα και λίγο νερό. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.