Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.......

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....

ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



Υλικά :

1 κιλό χταπόδι

1 φύλλο δάφνης

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ντομάτα τριμμένη

1/2 ματσάκι μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο

Ρίγανη

Φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Άνηθο

Φέτες λεμονιού

Αλεύρι

Λάδι για το τηγάνισμα




Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρώντας το δόντι και τα

μάτια του και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο

νερό, αλάτι και το φύλλο δάφνης. Το αφήνουμε να βράσει,

μέχρι να μαλακώσει καλά. Μόλις το βγάλουμε, το στραγγίζουμε

και...
.. το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Μετά το κόβουμε σε

πολύ μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι

σε βαθύ μπόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη,

το αλατοπίπερο και την τριμμένη φρυγανιά, τόση ώστε να

φτιάξουμε ένα μίγμα εύπλαστο. Στην συνέχεια βάζουμε το

μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου και

μετά πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε και

τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις δύο

πλευρές. Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με άνηθο

και φέτες λεμονιού.