Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

AΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ......

Γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη  μαγείρισσα ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΤΣΑΚΛΙΔΟΥ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΛΑΧΑΝΟ


Υλικά:
1 λάχανο μέτριο ψιλοκκομένο (1 κιλό περίπου)
1 κιλό κρέας χοιρινό χωρίς κόκκαλο σε μερίδες
2 μικρά καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
4 ώριμες τομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και μόλις πάρει
χρώμα απο όλες τις πλευρές ρίχνουμε και το κρεμμύδι.
Όταν το κρεμμύδι σωταριστεί,ρίχνουμε τις τομάτες,
τα καρότα κομμένα σε ροδέλες,το σέλινο και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό,σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Μόλις μισοψηθεί το κρέας προσθέτουμε και το λάχανο.
Τα αφήνουμε να βράσουν.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει το κρέας
και το λάχανο.