eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

κ Δήμαρχε

επίσημα ενημερώθηκα από κατοίκους της Δημοτικής κοινότητας Διδύμων ότι έχουν υποβάλλει επίσημο αίτημα για ευρύτερη ενημέρωση για το Ρυμοτομικό σχέδιο Σαλαντίου Διδύμων από 18/06/2024.

Εάν και πέρασαν ήδη δύο μήνες από την υποβολή του αιτήματος από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου δεν τους δόθηκε καμία υπηρεσιακή ενημέρωση ούτε εισήλθε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σχετίζεται τόσο με το πάγιο αίτημα των κατοίκων - ιδιοκτητών περί τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου για να αποδεσμευτούν και αξιοποιηθούν οι περιουσίες τους όσο με τα προτεινόμενα σχέδια επενδυτών που τα παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε το τελευταίο χρονικό διάστημα ,μια προτεινόμενη τουριστική ανάπτυξη στην επίμαχη περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής με το έγγραφο τους παρουσιάζουν πληρέστερα ένα ευρύτερο προβληματισμό με κατάθεση 7 κρίσιμων ερωτημάτων ζητούν άμεσες απαντήσεις.

Τα θεσμικά όργανα του Δήμου (Δήμαρχος, Δημοτική επιτροπή, Δημοτικό συμβούλιο, υπηρεσιακοί παράγοντες)σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι υποχρεωμένα εντός 60 ημερών να απαντούν επίσημα σε κάθε αίτημα του κάθε πολίτη, σε κάθε επιστολή του κάθε δημότη ,η αδιαφορία και η άρνηση απάντησης γνωρίζεται ότι επιφέρει ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΘΕΡΜΗΣΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΗΣΙΩΤΕΣ ''ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ'' ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !

Με μιά συντονισμένη και νοικοκυρεμένη διοργάνωση οι κάτοικοι της Θερμησίας ζωντάνεψαν το χωριό αφού πάνω απο 2.000 κόσμος, ένας αριθμός ρεκόρ επισκέφθηκαν το χωριό και γλέντησαν μέχρι το πρωί παραμονή του Αγίου Φανουρίου.
Με μπροστάρισα την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμησίας Βίκυ Πραχαλιά οι Θερμησιώτισσες και οι Θερμησιώτες και η νέα γενιά εθελοντών απέδειξαν την φιλοξενία τους και τις ικανότητες τους να διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις.
Με παραδοσιακή μουσική,  χαρακτηριστικό του χωριού και ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ  χόρεψαν και διασκέδασαν με τον Γιώργο Βελισσάρη.
Συγχαρητήρια σε Όλους και Όλες που μονιασμένοι φίλοι και φίλες καταφέρνουν πρωτόγνωρα πράγματα για το μικρό αυτό χωριό!
Παρακάτω θα δείτε τη Λεβέντισσα Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμησίας Βίκυ Πραχαλιά μαζί με τους νέους και νέες εθελοντές συνοδοιπόρους να σέρνει το χορό!


ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ



ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 

Εν μέσω μιας εντυπωσιακής για τα δεδομένα της περιοχής μας κοσμοσυρροής, ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» γιόρτασε την Κυριακή 25/8/2024 την επέτειο της πρώτης ενδεκαετίας από τη λειτουργία του Μουσείου Παιχνιδιών Ερμιόνης, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού καταστήματος της Ερμιόνης.

Το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, που αποτελεί το δεύτερο μουσείο του είδους του στην Ελλάδα, είναι έργο του «Ερμιονικού Συνδέσμου», στεγάζεται στο κτήριο «Εστία Πολιτισμού Μιχαήλ Παπαβασιλείου», το οποίο κληροδοτήθηκε στον «Ερμιονικό Σύνδεσμο» από το αείμνηστο ζεύγος Παπαβασιλείου και οργανώθηκε, διαμορφώθηκε, συντηρείται και λειτουργεί υπό τη συνεχή επιμέλεια και με την αμέριστη φροντίδα του μέλους του Συνδέσμου μας, Μαρίας Τράκη, στην οποία οφείλεται και το μεγαλύτερο μέρος τής συλλογής των εκθεμάτων του. Την επετειακή εκδήλωση, την οποία παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο η Λυκειάρχης του Λυκείου Ερμιόνης Ευαγγελία Ηλιού, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Δημήτριος Αμπελάς ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης Θανάσης Πάτσιος, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ακαδημαϊκός Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης, η σύμβουλος της Προέδρου της Δημοκρατίας Μαρίλη Μέξη, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Βλάσση Δημαράκη, Μαρία Στάπα, Δαμιανός Κουτούβαλης και Γιάννης Τσαμαδός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Ναύαρχος και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της ΧΟΕΡ Κωστής Σκούρτης, ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης Αθανάσιος Φασιλής, η Πρόεδρος του ΙΛΜΕ Τίνα Αντωνοπούλου, η Πρόεδρος του ΛΚΚ Σούλα Παλυβού, εκπρόσωποι Συλλόγων και περισσότεροι από 350 φίλοι του Συνδέσμου μας.

Μετά τη σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Μουσείου Παιχνιδιών και στα κυριότερα έργα του «Ερμιονικού Συνδέσμου» από τον Πρόεδρό μας Απόστολο Λαδά, κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Συγκριτικής Φιλολογίας Θεόδωρος Κατσικάρος, με θέμα: “Το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης ως φορέας πολιτισμού, μνήμης και αυτοσυνείδησης” ενώ στη συνέχεια η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης παρουσίασε πέντε παραδοσιακούς χορούς υπό τη διεύθυνση του χοροδιδασκάλου Κωστή Σκούρτη. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης υπό τη διεύθυνση του εξαιρετικού μαέστρου Γάσπαρη Μαμμά, με τους μουσικούς Θανάση Πάτσιο, Γιώργο Καραγιάννη, Σταύρο Φλεβαράκη και Γρηγόρη Καμπούρη, που συνόδευσαν τη μοναδική σοπράνο crossover, συμπατριώτισσά μας Μάνια Βλαχογιάννη, όπως επίσης και την εκπληκτική χορογράφο συμπατριώτισσά μας, Ελένη Σ. Δαγρέ, οι οποίοι μάς χάρισαν πλουσιοπάροχα, μια αξέχαστη καλλιτεχνική βραδιά, που κανείς μας δεν ήθελε να τελειώσει και που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όσων μάς τίμησαν με την παρουσία τους.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

''Ο Κουτούβαλης με ισχυρά ντοκουμέντα και με την προσωπικότητά του, αποδόμησε τον κ. Μαργέτα και την Μείζονα αντιπολίτευση περί πολιτισμού και δωρεάν εισόδων (VIDEO)!''

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΕΤΑ:
- Δεν ξέρω αν έχετε ασχοληθεί ποτέ με κάποιον πολιτιστικό σύλλογο ,
- Δεν ξέρω αν έχετε βγεί 
ποτέ μπροστά να στήσετε έστω και μιά παράσταση ,
-Στηρίζω όλα μου τα χρόνια απο μικρό παιδί όλους τους συλλόγους, εχώ δώσει τη ζωή μου στον πολιτισμό!


  • Αποδόμησε την πρωτολογία Μαργέτα και με την απο καρδιάς τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Δαμιανός Κουτούβαλης έθεσε αίολο και ανούσιο το 17ο θέμα (όπως είχε διατυπωθεί) από την μείζονα αντιπολίτευσης που σημειωτέον ενώ ήταν εισήγηση του κ. Μαργέτα και της μείζονος αντιπολίτευσης είχαν παραμείνει μόνο δυο Δημοτικοί σύμβουλοι απο την πλευρά του συνδυασμού του κ. Μαργέτα υποβαθμίζοντας μ΄αυτόν τον τρόπο αυτό το τόσο σοβαρό θέμα του πολιτισμού.

Με μια τοποθέτηση φωτιά που χτυπάει στην καρδιά κάθε Δημότη που θέλει τους αιρετούς υπηρέτες του Λαού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δαμιανός Κουτούβαλης φανερά φορτισμένος έβαλε κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση και με μια ευθεία επίθεση αγανάκτησης ξεδίπλωσε τις εκδηλώσεις που ο ίδιος μπροστάρης και όλοι οι αιρετοί συνέβαλαν με προσωπική εργασία για 90 και πλέον εκδηλώσεις με πενιχρά οικονομικά σε σχέση με τον όγκο των εκδηλώσεων και του προσωπικού του Δήμου.Αποδόμησε όλη την πρωτολογία του κ. Μαργέτα περί πολιτισμού δωρεάν εισόδων.Ο κύριος Μαργέτας αμέσως μετά πήρε το λόγο και απάντησε για το γέννημα θρέμμα , για τις εκλογές του 1998 και για τους 400 ψήφους που είχε πάρει ενώ ο κ. Γεωργόπουλος είχε πάρει 800 , χωρίς να δώσει καμία απάντηση στον Δαμιανό Κουτούβαλη .

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗ :



Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης: 11 Χρόνια ταξίδι στον Πολιτισμό!

 




''Άναψαν τα αίματα... στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας την Παρασκευή 23/8/2024(VIDEO)''

«ΡΟΝΤΕΟ» ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !

Σκληρή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , την Παρασκευή 23/8/2024 με Εντάσεις και ύβρεις με θέμα την επέκταση των ιχθυοτροφείων στην Βουρλιά, στην Κορακιά και στο Θυννί...

Δείτε το σχετικό απόσπασμα που πυροδότησε το κλίμα...

Πρόσωπα που εργάζονται για την προκοπή και την πρόοδο στις τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας ...

Ένας λεβέντης Αντιδήμαρχος , ένας αθόρυβος εργάτης της Κοιλάδας και του Κρανιδίου που βρίσκει λύσεις να βοηθάει τους συνδημότες κι έχει τον τρόπο να καταφέρνει ότι βάλει στόχο!Ο Γιώργος Πιτσάς είναι αυτός που μαζί και με άλλους ακούραστους συμπατριώτες του Κοιλαδιώτες και Κοιλαδιώτισσες κατάφεραν και συνέβαλαν καθοριστικά για να στηθεί και να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες η πετυχημένη Μουσική Εκδήλωση του Α.Ο Κορωνίς με τον Θέμη Αδαμαντίδη.
Καλό είναι να συνεχίσει  να προσφέρει με τον ίδιο ρυθμό και στο μέλλον , να μην καβαλήσει καλάμι και  να μην αποκτήσει ''πικαρισμένα μούτρα'' όπως έχουμε συναντήσει στο παρελθόν.

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας γνωμοδότησε αρνητικά για την επέκταση των ιχθυοτροφείων στην Βουρλιά, στην Κορακιά και στο Θυννί

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας στην συνεδρίαση της 23ης Αυγούστου 2024, γνωμοδότησε αρνητικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στον όρμο της Βουρλιάς, της Κορακιάς και στο Θυννί.

Η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την επέκταση των υπαρχόντων ιχθυοτροφικών μονάδων στην Βουρλιά, στην Κορακιά  και στο Θυννί, μέσω του φορέα διαχείρισης που είναι η εταιρεία ΠΟΑΥ Αργολίδας – Αρκαδίας Α.Ε.

ΦΑΡΟΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ :''Τα εγκαίνια του νεόδμητου Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου της Ενορίας Ευαγγελiστριας Πορτοχελίου''

Σε μια όμορφη, σεμνή και συνάμα θερμή τελετή για τα εγκαίνια του νεόδμητου Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου της Ενορίας Ευαγγελiστριας Πορτοχελίου, συμμετείχε χθες ένα μικρό τμήμα της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου μας, μιας και οι καλοκαιρινές διακοπές  είναι στο πρόγραμμα.

Παρόλα αυτά εμείς συνεπείς στην υπόσχεση μας στο πατέρα Πολυχρόνη ότι θα συνδράμουμε με την δίκη μας παιδική ορμή, παραβρεθήκαμε και ντύσαμε μελωδικά αυτήν την όμορφη τελετή.

'' Όταν ο Θέμης Αδαμαντίδης κατέβηκε από τη σκηνή και αφιέρωσε το παρακάτω τραγούδι στον Δήμαρχο Ερμιονίδας...(VIDEO) ''

Όταν ο Θέμης Αδαμαντίδης κατέβηκε από τη σκηνή και αφιέρωσε το παρακάτω τραγούδι στον Δήμαρχο Ερμιονίδας...

''Καλύτερα Μαζί Σου Και Τρελός ... ''


Με τραγούδι ξεκινάμε την ημέρα και... αποκλειστικό Βίντεο, από την επιτυχημένη εκδήλωση του Α.Ο Κορωνίς Κοιλάδας πού έγινε στο λιμάνι της πόλης το Σάββατο 24/8/2024!

Πλημμύρισε από κόσμο η Κοιλάδα στην Μουσική Εκδήλωση του Α.Ο ΚΟΡΩΝΙΣ Κοιλάδας με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη και άλλους καλλιτέχνες.

Οι πολίτες της Ερμιονίδας και η Δημοτική αρχή στήριξαν την προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση του ιστορικού ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ο Κορωνίς Κοιλάδας.

Συγχαρητήρια σε όλους και... καλημέρα σας!

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ (Αποκλειστικό)

Πρόσκληση – Ιερά Πανήγυρις Τιμίου Προδρόμου Πολιούχου Κρανιδίου 2024

 

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

«Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ερμιονίδας»

 


Παρεμβάσεις για την επισκευή των βλαβών στο δημοτικό οδικό δίκτυο βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Ερμιονίδας με έσοδα από ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αποκαταστάσεις τοπικών φθορών με ταπίδια (επουλώσεις λάκκων) και ασφαλτοστρώσεις τμημάτων των δημοτικών οδών στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου και Κοιλάδας του Δήμου Ερμιονίδας.

Ειδικότερα, στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου αποκαταστάθηκαν οι φθορές και υλοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις τμημάτων από Κρανίδι – «Δορούφι» –  «Λάκκες» – Κρανίδι.

Ενώ, στη Δημοτική Κοινότητα Κοιλάδας αποκαταστάθηκαν τα τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου από την περιοχή «Βλαχοπουλέικα» προς «Άγιο Δημήτριο», τα οποία είχαν πληγεί αρκετά από την κακοκαιρία «Daniel».

Εργασίες επίσης, πραγματοποιήθηκαν και εντός της Δημοτικής Κοινότητας Κοιλάδας με επουλώσεις λάκκων και ασφαλτοστρώσεις τμημάτων.

Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμα παρεμβάσεις για τη συντήρηση δημοτικών οδών με δωρεές ιδιωτών.

Αναμένεται η συνέχεια των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας.

Επισημαίνεται ότι, μετά τη δημοπράτηση και την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου του έργου της αγροτικής οδοποιίας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για τη Δ.Ε. Ερμιόνης, έγινε και η προκήρυξη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορά την αγροτική οδοποιία της Δ.Ε. Κρανιδίου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000,00€.

Εκκρεμεί η δημοπράτηση δυο ακόμα έργων οδοποιίας, όπως η οδοποιία Δ.Ε. Ερμιόνης και η οδοποιία από ΑΠΕ στις Δημοτικές Κοινότητες Διδύμων, Θερμησίας και Ηλιοκάστρου.

Η Δημοτική Αρχή έχει καταρτίσει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο το ποιοτικό και ασφαλές οδικό δίκτυο και την ταυτόχρονη βελτίωση της καθημερινότητας σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, με ουσιαστικές παρεμβάσεις στο δημοτικό οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία.

Γραφείο Δημάρχου


 


ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ : ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ





 







Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 04/08 τα εγκαίνια της αναδρομικής Έκθεσης Ζωγραφικής της Ανθούλας Λαζαρίδου -Δουρούκου

 


Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 04/08 τα εγκαίνια της αναδρομικής Έκθεσης Ζωγραφικής της Ανθούλας Λαζαρίδου -Δουρούκου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Συγγρού).

Η Ανθούλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και εμπνεύστηκε από την Ερμιόνη. 

Το σημαντικό ζωγραφικό της έργο σηματοδοτεί την πολιτιστική κληρονομιά μας και αποτελεί ένα πολύχρωμο τεκμήριο μνήμης για τις νεότερες γενιές του Τόπου μας. 

👏Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ερμιόνης, στην Πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του ΙΛΜΕ για τη διοργάνωση της Έκθεσης.

Ευχαριστούμε θερμά την εξαίρετη επιστήμονα & καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης του ΕΚΠΑ, Διοτίμα Λιαντίνη για την εικαστική παρουσίαση των έργων τέχνης της Ανθούλας, καθώς και την οικογένεια της Ανθούλας.






🎯 Σύντομα θα γίνει πρόταση στο Συμβουλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας την ονοματοδοσία μιας δημοτικής οδού προς τιμήν και δόξα της αείμνηστης Ανθούλας Λαζαρίδου - Δουρούκου.

🖌️ Εύχομαι σε όλους τους επισκέπτες να απολαύσουν την Έκθεση και να ταξιδέψουν στη θέα των όμορφων εικόνων που αναδεικνύουν τον ερμιονίτικο κόσμο μέσα στον χρόνο!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ι.Λ.Μ.Ε:''Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Λαζαρίδου - Δουρούκου στην Ερμιόνη.''

Το ΙΛΜΕ για να τιμήσει την αείμνηστη Ανθούλα Λαζαρίδου – Δουρούκου συνδιοργανώνει αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα της.

Η Ανθούλα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Μουσείου μας. Έδωσε με την καλαισθησία και τη γνώση της πνοή και αναπνοή στο Μουσείο συμμετέχοντας στο στήσιμο και την οργάνωσή του και μας δώρισε μεγάλο αριθμό έργων της, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο.

Τα θέματα των έργων της, αντλημένα από τον πλούσιο χώρο της λαογραφίας, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας ενεργοποιούν σήμερα μηχανισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης και συνθέτουν υλικό αφηγήσεων πραγματικών αλλά και φανταστικών, τόσο χρήσιμων και απαραίτητων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε στο Μουσείο.

Η κυρία Διοτίμα Λιαντίνη, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης (4/8/2024), θα μας τιμήσει με την παρουσία της και θα μας παρουσιάσει την Τέχνη της Ανθούλας.

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΛΜΕ


 

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

"ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ..."

ΑΠ' ΑΛΑΡΓΑ ΤΟ ΠΑΠΟΡΟ

Σήμερα αφιερώνει ο Κώστας ο Παραμυθατζής :

Σήμερα το βράδυ σας ξαναζητάω ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Αύριο το πρωί θα σας ξανακαταγγείλω, με υπογραφή!

Καληνύχτα σας !

"Κώστας ο Παραμυθατζής"

Καλή σας ακρόαση...


 

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί την Αργολίδα.

 

Αύριο Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί την Αργολίδα, όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία και συναντήσεις με πολίτες, μέλη και φίλους του Κινήματος.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:

11.00 Επίσκεψη στο φράγμα του Αναβάλου.

12.00 Σύντομη στάση και χαιρετισμός στο Κιβέρι- Καφενείο «Ο Παράδεισος του Τέλη»

-Στις 13.00 Συνάντηση με το ΔΣ του Επιμελητηρίου Αργολίδας

18.00 συνάντηση στελεχών και φίλων στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας, στο Άργος.

Για τη Ν.Ε. Αργολίδας

Η Γραμματέας

Αγγελική Αν. Κοντοθανάση