eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΚΟΙΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ 2017

*H Μαρία Νομικού "ξεσήκωσε" την Κοιλάδα και η Πέγκυ Ζήνα την...."απογείωσε"!

** Χορός μέχρι το πρωί κέφι και ξεφάντωμα για τον κόσμο που..."πλημμύρισε " την ιχθυόσκαλα! 




Ρεπορτάζ-φωτορεπορτάζ: Μίλτος Ιωαννίδης, Κοσμάς Γεωργίου, Θωμάς Σκούρτης


Σε μια γιορτή στην οποία τα πάντα πήγαν πρίμα, η Κοιλάδα είχε "φορέσει" τα γιορτινά της για το καθιερωμένο "ραντεβού" στην γιορτή του ψαρά.
Λίγο μετά τις 21.30 ο χώρος της συναυλίας, στην ιχθυόσκαλα, άρχιζε να γεμίζει από κόσμο και να σερβίρετε το..."ορεκτικό", πριν από το...."κυρίως πιάτο" καθώς το...."μενού" είχε....διασκέδαση!
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας κ. Πάνος Φλωρής και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φράγχθι κ. Δήμητρα Γκιώνη, καλωσόρισαν τον κόσμο και στη συνέχεια ακολούθησαν οι χοροί της παράδοσής μας από τον χορευτικό σύλλογο.
Η ιχθυόσκαλα είχε πλέον γεμίσει από τον κόσμο....
Κόσμο που έδωσε βροντερό παρόν αφενός μεν για να τιμήσει τους ονομαστούς ψαράδες της Κοιλάδας και αφετέρου δε για να περάσει ένα όμορφο Σαββατόβραδο υπό τους ήχους του λαϊκού και του νησιώτικου τραγουδιού.
Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ο ουρανός της Κοιλάδας έγινε πολύχρωμος από τα δεκάδες πυροτεχνήματα και η σκηνή...πήρε φωτιά
Ήταν η στιγμή που η μοναδική Πέγκυ Ζήνα, έκανε την εμφάνιση της.

"Ένα...θα' μαστε για πάντα εμείς" τραγουδούσε και όντως έγινε...ένα με τον κόσμο που της χάρισε το χειροκρότημα του.
Ακολούθησε νησιώτικο ξεφάντωμα από την Μαρία Νομικού με τους παρευρισκόμενους να σηκώνονται από τις καρέκλες τους για χορό.
Η Γιορτή του Ψαρά για την Κοιλάδα και τους Κοιλαδιώτες, αποτελεί σημείο αναφοράς, αφού οι δεσμοί τους με την θάλασσα και την αλιεία χάνονται στα βάθη των χρόνων....
Ευχόμαστε αυτή η γιορτή που που τιμάει γενιές και γενιές Κοιλαδιωτών ψαράδων, να συνεχίσει με την ίδια αίγλη,με τον ίδιο ζήλο από τους εθελοντές και με την ίδια διάθεση για συνεργασία των φορέων για την τοπική οικονομία και την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής....
EIKONOSKOPIO NEWS