eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Φυσιολατρική-ορειβατική ομάδα Αργολίδας:Κάστρο Θερμησίας και κοπή πίτας στη γιορτή παραδοσιακής τηγανίτας

Την Κυριακή 29/1/2017 με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο παράλληλες εκδηλώσεις στην Θερμησία, που είχαν σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί μια ξεχωριστή γιορτή στην Ερμιονίδα με κέντρο την παράδοση και τον εναλλακτικό τουρισμό.



Η συμμετοχή στην πεζοπορία για το κάστρο Θερμησίας των 70 περίπου ατόμων ξεπέρασε το αναμενόμενο. Μικροί και μεγάλοι πεζοπόροι άντεξαν στα ανηφορικά κομμάτια της διαδρομής και μετά την ανάβασή τους στο κάστρο η καταπληκτική θέα τους ανταπέδωσε μαγικές εικόνες και στιγμές για τον κόπο τους.

Στο γυρισμό ο λογαριασμός χάθηκε όταν αντικρίσαμε μια κατάμεστη πλατεία του χωριού με έναν κόσμο χαρούμενο να χορεύει και να γεύεται τις γευστικότατες τηγανίτες που έφτιαχναν στον άρτια οργανωμένο χώρο της εκδήλωσης οι γυναίκες του χωριού.




Να ευχαριστήσουμε και πάλι την Τοπική Κοινότητα Θερμησίας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Πέτρο Σαραντόπουλο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμησίας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Θερμησίας για την τιμή που μας έκαναν και κόψαμε την πίτα μας στην ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ.



Να ευχαριστήσουμε για την συμμέτοχη τους στην εκδήλωση τον Ιππικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Άργους, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης, το φωτογραφείο Photo Σύνθεση για τις όμορφες φωτογραφίες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.



Και τέλος ως φίλος και συντονιστής της ομάδας να ευχαριστήσω τον Χάρη Παπαδόπουλο, τον Αντώνη Φραγκούλη, τον Χρήστο Παλυβό, τον Παναγιώτη Κίκινα, τον Μάκη Καραγιάννη, τον Πάρη Βασιλάκο, την Ματίνα Νάκου και όσους βοήθησαν για την οργάνωση της εκδήλωσης και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Καλή χρονιά!!