Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ENAΡΞΗ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ- 21/8-20/9/2015

2oΦΕΣΤΕΡΜ-ΒΑΝΝΕRLOGO.jpg


2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

21 Aυγούστου – 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΙΣ 21/8 ΈΩΣ ΤΙΣ 20/9 ΤΟ 2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤHN TONΩΣH TΟY ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Εννέα Γυναικείοι μονόλογοι με Εννέα κορυφαίες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες
& μια Συναυλία με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο στο τραγούδι

Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας
Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 698 698 22 24


Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», μια νέα πολιτιστική διοργάνωση στο χώρο του Θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κρανίδι Ερμιονίδας, υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του εμπνευστή του, Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά πλήθος παραθεριστών, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων. Η μεγάλη αυτή πολιτιστική διοργάνωση φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, συμβάλλοντας στην προώθηση του θεάτρου στην περιοχή, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, με δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους. Το πρόγραμμα των παραστάσεων που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι ενδιαφέρον και εξαιρετικά πλούσιο, με εννέα διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού Θεάτρου:
Λένα Παπαληγούρα, Kατερίνα Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου, Άννα Βαγενά.

Χώρος Διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το υπερπολυτελές Aman Zoe Resort, το κοσμικό Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φιλόξενο και φιλότεχνο χώρο, πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από δύο χρόνια, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στην εισαγωγική παρουσίασή του, «Οι 10 μονόλογοι του φετινού μας φεστιβάλ είναι γυναικείες κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής κοινωνικής τρικυμίας. Σκοπός των “Ερμηνειών στην Ερμιονίδα” είναι να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη”.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον κύριο Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο “Έρωτα Εσύ…”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από πλήθος χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών, σε μια εντυπωσιακή συστράτευση των κάθε μεγέθους επιχειρηματικών δυνάμεων της περιοχής της Ερμιονίδας, πράγμα που πιστοποιεί έμπρακτα το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα των υγιών δυνάμεων του τόπου, αλλά και την αναγνώριση του κεντρικού ρόλου του πολιτισμού στην ανάπτυξη.
Ενδεικτικά αναφέρονται: Διακεκριμένοι Χορηγοί: WIND C&S O.E. και GODAI Seascape - Μέγας Χορηγός Φιλοξενίας: AKS HOTELS Porto Heli & Hinitsa Bay - Χορηγός Ομάδας Υποστήριξης: ΣΟΥΒΛΑΚΙΣ Λ. Σοφικίτης Επεξεργασία Κρέατος - Διακεκριμένος Χορηγός Φιλοξενίας: NIKKI BEACH RESORT & SPA Porto Heli.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 2οΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
Ημερομηνίες: 21 Αυγούστου - 20 Σεπτεμβρίου 2015
Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, Κρανίδι Ερμιονίδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
23/8 «Κατερίνα», του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα
26/8 «Η Πόρνη από πάνω», του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου
30/8 «Λίλιθ;»”, συρραφή μονολόγων αρχαίου δράματος, με την Τατού Δέδε
  4/9 «Συμβολαιογράφος», του Νίκου Βασιλειάδη, με την Υρώ Μανέ
  6/9 «Η αόρατη αλυσίδα», του Κάρλος Φερρέρα,, με τη Μίνα Χειμώνα
11/9 «Julius», του Κωνσταντίνου Χατζή, με την Αγλαΐα Παππά
13/9 «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα”, του Άκη Δήμου, με την Πέμη Ζούνη
18/9 «Βitch boxer», της Charlotte Josephine, με την Ελίνα Ρίζου
20/9 «Ο Γάμος», της Βάσιας Σολωμού-Ξανθάκη, με την Άννα Βαγενά

Τόπος διεξαγωγής Κρανίδι Ερμιονίδας, Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”

Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος