Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !

ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ , ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ  - ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΑΝ ''ΟΥΡΙΟ ΑΝΕΜΟ'' ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η συμπατριώτισσά μας , Μαρίνα Κούτση είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες , όραμα και δυναμισμό που προσφέρει όλα της τα χρόνια στις τέχνες, στα γράμματα και στον πολιτισμό της Ερμιονίδας.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία... 


ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ


Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη γρήγορης αποζημίωσης των αμπελουργών στην Αργολίδα που υπέστησαν ζημιές από τον παρατεταμένο καύσωνα.



 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη με θέμα την ανάγκη γρήγορης αποζημίωσης των αμπελουργών στην Αργολίδα που υπέστησαν ζημιές από τον παρατεταμένο καύσωνα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με πληροφορίες από παραγωγούς, οι αμπελώνες την Αργολίδα (Μαλανδρένι, Γυμνό, Σκοτεινή, Εξοχή, Άγιος Νικόλαος, Πλατάνι, Αλέα) έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, όπως ακριβώς και οι όμοροι αμπελώνες της Κορινθίας. 

Καθίσταται επιτακτική συνεπώς η ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων παραγωγών.

Κατόπιν αυτών,

Η Μαρίνα Κούτση υποψήφια με τη "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ" και τον Γιάννη Γεωργόπουλο


Νέα υποψηφιότητα για την μεγάλη παράταξή μας, "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ", η Μαρίνα Κούτση από την Ερμιόνη.

Η Μαρίνα Κούτση έχει γεννηθεί στο Κρανίδι και μένει μόνιμα στην Ερμιόνη.

Είναι πτυχιούχος κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην Ερμιόνη 25 και πλέον χρόνια.

Ενεργή πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες.
Στο παρελθόν υπήρξε υποψήφια βουλευτής και υποψήφια δημοτική σύμβουλος και η ενασχόλησή της με τα πολιτιστικά δρώμενα είναι αδιάλειπτη.

Μαρίνα σου ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη στον κοινό μας αγώνα για μια ακόμα πιο Δυνατή Ερμιονίδα!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα"
Δήμαρχος Ερμιονίδας


Ο Κώστας Ταμπουρατζής υποψήφιος με τη "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

 

Νέο μέλος στην παράταξή μας, "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ", ο Κώστας Ταμπουρατζής από το Πόρτο Χέλι.
Ο Κώστας είναι μηχανολόγος μηχανικός μοτοσικλετών και αυτοκινήτων και επαγγελματίας οδηγός. Επιπλέον, για πολλά χρόνια έχει ασχοληθεί και με οικοδομικές εργασίες.

Είναι ένας ενεργός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες και θέληση να προσφέρει στον συνάνθρωπο και στον Τόπο που αγαπά και μεγαλώνει το παιδί του!

Κώστα σου ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη στον κοινό μας αγώνα για μια ακόμα πιο Δυνατή Ερμιονίδα!


Γιάννης Γεωργόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα"
Δήμαρχος Ερμιονίδας


Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ: Τι είναι αυτό που κρύβει πίσω απο τις 10 εντολές ο “φιλόσοφος” ;;;

Δεν πρέπει επιτέλους ο “φιλόσοφος” να σταματήσει αυτήν την καραμέλα του “γέννημα θρέμμα”;

Ξέχασε ότι ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής του πήρε την δημοτική καρέκλα με την ψήφο των δημοτών του Δήμου Κρανιδίου;



Αγαπητοί συνδημότες

Εμείς οι τέως Δημάρχοι έχουμε κάθε δικαίωμα να ψηφίζουμε όπως όλοι οι ψηφοφόροι τον υποψήφιο Δήμαρχο που επιθυμούμε, να εκφράζουμε την άποψή μας και μέσα από την πείρα μας να κρίνουμε τα πεπραγμένα στο δημόσιο διάλογο.

Παρατήρησα όμως ότι αυτός ο «φιλόσοφος» αγνοώντας ότι οι ψηφοφόροι της Ερμιονίδας έχουν και μνήμη και γνώση και κρίση απηύθυνε 10 εντολές προς ναυτιλομένους.

Αναδημοσιεύω από το γνωστό μπλογκ τον δεκάλογο του «φιλόσοφου» και θα απαντήσω σε κάμποσες απ’ αυτές τις δέκα εντολές.





Θα ξεκινήσω με τον 10ο λόγο.

Μα καλά ο «φιλόσοφος» δεν προβληματίστηκε μετά από το καταμαύρισμα που έφαγε στις δημοτικές εκλογές του 2006;

Δεν πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτήν την καραμέλα του “γέννημα θρέμμα”;

Ξέχασε ότι ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής του πήρε την δημοτική καρέκλα με την ψήφο των δημοτών του Δήμου Κρανιδίου;

Ο Σφυρής ναι, ήταν γέννημα Πειραιά αλλά εδώ στην Ερμιονίδα δημιούργησε οικογένεια, εδώ στην Ερμιονίδα είχε την εργασία του.

Αγνοεί αυτός ο «φιλόσοφος» ότι και εγώ είμαι γέννημα Πόρου και θρέμμα Ερμιόνης;

Λησμόνησε ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου Ερμιόνης μου έδωσαν τέσσερες συνεχόμενες δημαρχιακές τετραετίες;

Επιτέλους ας πετάξει από το στόμα του αυτήν την καραμέλα που πιπιλάει από το 1998. Δεν καταλαβαίνει ότι οι ψηφοφόροι αυτό το σύνθημα «γέννημα θρέμμα» το έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια;

Το περίεργο και σκοτεινό ερώτημα είναι, γιατί ο “φιλόσοφος” δεν έπραξε το ίδιο για τον επί 16 χρόνια στενό του συνεργάτη και κουμπάρο του, “γέννημα θρέμμα” Κρανιδιώτη, κ. Τάσο Λάμπρου και ποτέ δεν τον κοουτσάρισε και ούτε είπε ένα καλό λόγο γι’ αυτόν, κάτι που όμως πράττει για άλλον σήμερα;

Γιατί;
Τι είναι αυτό που κρύβει πίσω απο τις 10 εντολές ο “φιλόσοφος” ;;;
Ίδωμεν.

1ος λόγος. Μα καλά αυτός ο “φιλόσοφος” δεν ντρέπεται, δεν κοκκινίζει όταν μιλάει για το νερό;

Αυτός δεν ξεκίνησε να μας τάζει αφαλατώσεις του αέρα;

Αυτός δεν μας έλεγε ότι έλυσε το πρόβλημα του νερού με το υδροφόρο καράβι;

Βλέπε φωτο να κρατάει τη βάρδουλα της υδροφόρας:


Αυτό το καράβι δεν πρόλαβε να σαραντίσει. Χάθηκε στο πέλαγος μαζί με το νερό και ποτέ δεν ξαναήρθε να μας φέρει νερό. Έμειναν μόνο οι εγκαταστάσεις που κατασκεύασε ο “φιλόσοφος”.

2ος λόγος. Γι’ αυτές τις μελέτες του συρταριού θα του φρεσκάρω εγώ τη μνήμη. Αναδημοσιεύω πινακάκι από το 2010, τότε που την καθαριότητα την είχε σημαία στην προεκλογική του εκστρατεία.


Αποτέλεσμα από το 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 επί δημαρχίας του “φιλόσοφου” το σκουπιδομάνι βουνό μπροστά στα σχολεία, μπροστά στα λιμάνια, μπροστά στα Μουσεία. Και αυτός προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας με επαναστατικές, αγωνιστικές, πατριωτικές ψευτοπαραιτήσεις.

Και ερωτώ; Δηλαδή αυτός ο “φιλόσοφος”, κάτι ανάλογο συμβουλεύει να πράξει ο υποψήφιος δήμαρχος που κοουτσάρει;

Τέτοιου είδους οικονομοτεχνικές μελέτες να βγάλει ο υποψήφιος δήμαρχος από το συρτάρι του όπως έκανε ο “φιλόσοφος” τότε;

Αγαπητοί συνδημότες

Το πρόβλημα των σκουπιδιών το έλυσε προσωρινά ο τότε δήμαρχος Σφυρής χωροθετώντας το πράσινο σημείο. 

Μόνιμα και Νόμιμα ο Δήμαρχος Γεωργόπουλος, γέννημα του Αγίου Ανδριανού και η οικογένειά του γέννημα θρέμμα Ερμιονίδας, κατασκεύασε τον δημοτικό σταθμό μεταφόρτωσης στο Κρανίδι και τα σκουπίδια επιτέλους φεύγουν από δω.

4ος λόγος. Εγώ δεν γνωρίζω εάν ο “φιλόσοφος” αξιοποίησε όλες τις δωρεές που απέκτησε ο Δήμος επί δημαρχίας του.

Γνωρίζω μόνο μία. Τη δωρεά του  Κώστα Έλληνα που παραχώρησε οικόπεδο και 200.000,00 ευρώ μετρητά και αυτός ο “φιλόσοφος” δεν κατάφερε μετά από 12 χρόνια και κάτι δημαρχιακής θητείας να βάλει ένα λιθαράκι στα θεμέλια του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι.

Μες στα αυτιά μου ηχούν ακόμα αυτές οι κορώνες στις προεκλογικές του ομιλίες το 1998, ότι «θα φτιάξουμε Κλειστό Γυμναστήριο στο Κρανίδι».

Πάντως η τότε Δημοτική Αρχή της Ερμιόνης αξιοποίησε την δωρεά του Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη και η Ερμιόνη έχει από το 2002 Κλειστό Γυμναστήριο.

Εις το επανιδείν.

Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης

Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Αναφορά, διαμαρτυρόμενος για την διακοπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ στα Δίδυμα.

 

Μετά από αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας, ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Αναφορά, διαμαρτυρόμενος για την διακοπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ στα Δίδυμα.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος η εξέλιξη αυτή και μάλιστα σε μια περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, με έντονη τουριστική κίνηση, αποτελεί μια αρνητική συνέπεια για την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, ενώ η έλλειψη δημόσιας συγκοινωνιακής σύνδεσης επιφορτίζει με επιπλέον κόστος τα τοπικά νοικοκυριά. Το Υπουργείο σημείωσε, οφείλει να μεριμνήσει για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της περιοχής και παράλληλα να επισπεύσει την διαδικασία νέου διαγωνισμού δρομολογίων.

Τέλος, εκτός από την παρέμβαση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο βουλευτής Αργολίδας επικοινώνησε άμεσα τόσο με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Μαντζούνη όσο και με τον Πρόεδρο ΚΤΕΛ Αργολίδας, κ. Μαρούση ζητώντας να λάβουν από την πλευρά τους, ως κατά κύριο λόγο εμπλεκόμενοι φορείς, τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθεί το ζήτημα του αποκλεισμού των Διδύμων από τις δημόσιες μεταφορές. 

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Το να προσφέρω μόνο χρήματα δεν μου λέει τίποτα, θέλω να συμπάσχω»

Σε μία από τις σπάνιες φορές που την είδαμε στην τηλεόραση η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε στην Ρέα Βιτάλη και την εκπομπή «Κεραία» για το σπουδαίο έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων και το όραμά της να δημιουργήσει ένα διαφορετικό νοσοκομείο στο οποίο τα παιδιά θα χαμογελούν και δεν θα φοβούνται.

«Η πρώτη μονάδα ήταν τέσσερα κρεβάτια. Στις πρώτες επεμβάσεις που γίνονταν κατέβαινα κι εγώ, να κρατάω το χέρι της μαμάς… Μετά έγινε η δεύτερη μονάδα, όταν είχαμε ήδη ολοκληρώσει 800 επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων. Όταν τα Χριστούγεννα ήρθα να δώσω δώρα στα παιδιά, θυμάμαι χιόνιζε. Και είδα έξω σε κάτι παγκάκια γονείς. “Τι θέλετε εδώ;”. “Δεν έχουμε πού να μείνουμε”. Έμεινα άναυδη! Έτσι ξεκίνησε ο ξενώνας» ανέφερε.

«Τα παιδιά της Ελπίδας εγώ τα αισθάνομαι σαν δικά μου παιδιά! Για ποιον να πρωτοπώ; Για τον Παναγιώτη, που ήταν το πρώτο παιδί που πήρα στην αγκαλιά μου, ο πρώτος που έκανε μεταμόσχευση και έγινε καλά και που τον πάντρεψα και τώρα περιμένει μωρό; Για τον Νίκο, ένα παιδάκι που ήταν πολύ άρρωστο και πήρε μόσχευμα από το αδερφάκι του τον Αλέξανδρο, ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου βαφτισιμιός; Παιδιά υπέροχα! Έρχονται από την Αλβανία, ο Τζιάννι, ένα παιδάκι που το έφεραν ετοιμοθάνατο, και είναι καλά και έρχεται και μας βλέπει…»

«Εγώ θέλω να συμμετέχω σε όλα. Το να προσφέρω μόνο χρήματα και να περιμένω αναφορά τού τι έγιναν, δεν μου λέει τίποτα. Δεν συμμετέχεις, δεν συμπάσχεις με τους ανθρώπους… Εγώ θέλω να συμπάσχω» τόνισε η μεγάλη Ελληνίδα.

«Το νοσοκομείο εγώ το σχεδίασα με αυτόν τον τρόπο. Μπαίνοντας στο Αγία Σοφία, δεν μπορούσα να κρατήσω τον πόνο στην καρδιά μου όταν έβλεπα τα παιδιά να μπαίνουν μέσα και να βλέπουν τους γιατρούς με τις σύριγγες… Χτυπιόντουσαν κάτω και έκλαιγαν γοερά. Και είπα “όχι, δεν θα κάνουμε ένα τέτοιο νοσοκομείο”. Θα κάνουμε ένα νοσοκομείο που να αισθάνονται τα παιδιά ότι είναι σε μια παιδική χαρά, ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μιλώντας στην Ρέα Βιτάλη στο Β’ Μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Κεραία» στον παιδικό καρκίνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 



Γιάννης Γεωργόπουλος:Πολλά Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες των Πανελλαδικών εξετάσεων της Ερμιονίδας !

 

Πολλά
Συγχαρητήρια
στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες των Πανελλαδικών εξετάσεων της Ερμιονίδας, που από σήμερα είναι φοιτητές και φοιτήτριες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας.
Εύχομαι μέσα που την καρδιά μου καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο.
Ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά σας!
Θερμά
Συγχαρητήρια
στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας, οι οποίοι στάθηκαν ακούραστα δίπλα σας σ' αυτόν τον δύσκολο αγώνα!
Συγχαρητήρια
και στα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ, τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις εναλλακτικές ευκαιρίες που θα διεκδικήσουν.
Η ζωή έχει πολλές μάχες για όλους και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερες από μία φορές για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.
Συγχαρητήρια
σε όλους παιδιά μου!
Οι Πανελλήνιες είναι μια σημαντική περίοδος στη ζωή των μαθητών - τριών, όχι όμως ο μοναδικός τρόπος για να διαπρέψει και να ευτυχήσει κάποιος!
Να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα κάθε νέα αρχή είναι από μόνη της μια επιτυχία!
Να ευτυχήσετε σε ό,τι και αν κάνετε!
Γιάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 

Με την ανακοίνωση των βάσεων, και το μήνυμα της επιλογής για την σχολή εισαγωγής του κάθε μαθητή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώθηκε μια ακόμη χρονιά για τους μαθητές της Γ Λυκείου τόσο των Γενικών λυκείων όσο των Επαγγελματικών Λυκείων.

 

Εμείς θα ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές καλές σπουδές, καλή φοιτητική ζωή και να πετύχουν όλους τους ακαδημαικούς  και επαγγελματικούς στόχους.

Η ένταξη των μαθητών στα δημόσια Πανεπιστήμια αποτελεί από μόνη της μια κορυφαία στιγμή της ζωής του κάθε ανθρώπου ,θα την θυμούνται πάντα σε όλη τους την ζωή ,θα κερδίσουν σε γνώσεις ,σε ικανότητες ,σε δεξιότητες, σε κοινωνικές εμπειρίες ,θα κοινωνικοποιηθούν, θα ωριμάσουν θα διαμορφώσουν μια ώριμη προσωπικότητα.

Φυσικά με την  εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κέρδισαν μια μάχη της ζωή αλλά όπως ξέρουμε όλοι, η μάχη της ζωής συνεχίζεται....για να εκπληρωθούν οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις του κάθε ανθρώπου.

 

ΙΛΜΕ. Θεατρική παράσταση «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΦΥΚΙΑ»:'' Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη''

'' Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη''
 

      Τα ταξίδια των σφουγγαράδων της Ερμιόνης στη Μπαρμπαριά, αρχές του 20ου αιώνα, οι προετοιμασίες της αναχώρησης, οι σκληρές συνθήκες της αλίευσης του θαλάσσιου πλούτου στα άδυτα του βυθού, οι αγωνίες του ταξιδιού, η προσμονή της ημέρας της επιστροφής, «νόστιμον ήμαρ», κέντρισαν το θυμικό του ερμιονίτη Γεωργίου Εμμ. Οικονόμου, δικηγόρου, ο οποίος το 1930 έγραψε το αφήγημα με τον τίτλο «Θάνατος στα φύκια».

      ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑΣ

      Τη διαδρομή των ανθρώπων ενός τόπου  στο χρόνο καλείται ένα Μουσείο να καταγράψει και να διαδώσει στις επόμενες γενιές.

      Το Ι.Λ.Μ.Ε. φέρνει με τη δραματοποίηση του διηγήματος «Θάνατος στα φύκια» με τον πιο παραστατικό τρόπο, ατόφιο, ένα κομμάτι της ζωής της Ερμιονίτικης κοινωνίας έναν σχεδόν αιώνα πριν.

      Είναι ιδιαίτερη η τιμή και μεγάλη η χαρά μου να έχω συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια, και ανεκτίμητη η ευκαιρία να γνωρίσω την Ερμιόνη μέσα από τα μάτια των δικών της ανθρώπων.


     Από καρδιάς σας ευχαριστώ!

     Ευαγγελία Ηλιού


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Δραματοποίηση:  Τίνα Αντωνοπούλου

Σκηνοθεσία:  Ευαγγελία Ηλιού

Μουσική:  Αθανασία Κουτούβαλη  και  Βαγγέλης Κουλούσης

Ενδυματολογική επιμέλεια:  Μαρίκα Κανέλλη-Τουτουντζή

Φωτισμός:  Δαμιανός Κουτούβαλης

Σκηνικά:  Βαγγέλης Κουλούσης


ΔΙΑΝΟΜΗ

Οι Γειτόνισσες:  Νάντια   και   Βενετία Κωστελένου

Δάσκαλος:  Κώστας  Πεντεδέκας

Κωνσταντής:  Αναστάσης  Φουέντες

Αγγελιαφόρος:  Θανάσης  Πάτσιος

 

ΑΦΗΓΗΤΡΙΕΣ

Ευαγγελία  Ηλιού  και   Κωνσταντίνα  Θεοδωράκη

 

ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Κίρκη  Κοτταρά,   Μαρία  Κρινή,   Γιώργος  Κωνσταντάτος

Γιάννης  Σιωράς,   Κωστής  Σκούρτης,   Ελισάβετ  Φασιλή


Για το ΔΣ του ΙΛΜΕ


Η Πρόεδρος

Τίνα Αντωνοπούλου

Η Κατερίνα Προσύλη υποψήφια με τη "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

 

Νέα υποψηφιότητα για τη "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ", η Κατερίνα Προσύλη από την Κοιλάδα.

Η Κατερίνα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στην Κοιλάδα.
Έχει σπουδάσει Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου και για πολλά χρόνια έχει ασχοληθεί με το επάγγελμά της στον Ιδιωτικό τομέα.

Με την υποψηφιότητά της και την όρεξή της για προσφορά επιθυμεί να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί για το καλό των συνανθρώπων της και του τόπου που ζει και αγαπά!

Καλωσορίζουμε την Κατερίνα στην παράταξή μας, "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ" και της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη στον κοινό μας αγώνα για μια ακόμα πιο Δυνατή Ερμιονίδα!

#kai_pali_pamedinata

Γιάννης Γεωργόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"
Δήμαρχος Ερμιονίδας


Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Αντίο στην Ελληνίδα Πριγκίπισσα του λαού – Η ιστορία της γνωριμίας της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με τον άντρα της ζωής της, τον Βαρδή όπως μου την διηγήθηκε η ίδια

Γράφει η Ειρήνη Νικολοπούλου
 

Η ιστορία της γνωριμίας της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με τον άντρα της ζωής της, τον Βαρδή όπως μου την διηγήθηκε η ίδια

Η μητέρα μου ήταν η κηδεμόνας της. Όταν πρώτο έφτασε στον Πειραιά από την Ερμιόνη, ο κύριος και η κυρία Μπουρνάκη, οι γονείς της Μαριάννας, εμπιστεύθηκαν στη μητέρα μου, την θυγατέρα τους. Αρκετά μεγαλύτερη η Κατίνα Ταγκάλου, η μαμά μου, άριστη μαθήτρια, έδειχνε να έχει τον αέρα της πρωτεύουσας, πηγαίνοντας στην Εμπορική σχολή εκείνης της εποχής κάτι σαν οικονομικό πανεπιστήμιο.

H κυρία Λίτσα Μπουρνάκη της πρότεινε να φροντίζει την μικρή και πανέμορφη Μαριάννα που είχε έρθει να τελειώσει κι αυτή το γυμνάσιο στον Πειραιά. Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφθαναν από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όλοι όσοι νέοι και νέες της εποχής ήθελαν να σπουδάσουν και να προοδεύσουν….

00:36
00:00
Play
(Space)
Unmute
(m)
Settings
Fullscreen
(f)

Έτσι η Κατίνα πήγαινε στο γυμνάσιο έπαιρνε τους βαθμούς της νεαρής Μαριάννας και την πρόσεχε σαν τα μάτια της.


Προφήτης Ηλίας Πειραιάς γύρω στα 1956 και η μητέρα μου είναι ήδη 29 χρονών ,έχει πιάσει δουλειά στο πολιτικό γραφείο του Παύλου Βαρδινογιάννη.

Κάποια στιγμή...