Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ένα ταξίδι στον "κόσμο των γεύσεων" του Αmo La Pizza!

*Ανδρέας Γαλανός : "Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον Παναγιώτη. Τον στηρίζω στη νεα του προσπάθεια".

**Παναγιώτης Χατζηαναστασίου: " Στόχος μας είναι να παρέχουμε ποιοτική εστίαση. Με νέες ιδέες και προτάσεις".

***Γιώργος Φασιλής : " Με αγνές πρώτες ύλες, γίνεται καθημερινά προσπάθεια να κρατηθεί η ποιότητα σε υψηλό επίπεδο."



Οι Ανδρέας Γαλανός και Γιώργος Χατζηαναστασίου ξεκίνησαν να παρέχουν υπηρεσίες εστίασης στην περιοχή της Ερμιονίδας από το 1991.
Το 2001 δημιουργούν τα αγαπημένα «Casa di Pizza» κερδίζοντας την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου της επαρχίας.
Το 2017 ο Γιώργος Χατζηαναστασίου «φεύγει» και ο γιός του Παναγιώτης, αναλαμβάνει στη θέση του μέχρι τις αρχές του 2020.
Μετά από σχεδόν 2,5χρόνια αποφασίζεται από κοινού ένα νέο ξεκίνημα και το όνομα αυτού;
"Amo la Pizza!"


Ακολουθεί συνέντευξη από τον Μίλτο Ιωαννίδη.
-Ανδρέα πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε σε αυτή την αλλαγή;

Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί...

Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί...
 

Επιμέλεια για το Εικονοσκόπιο:Μίλτος Ιωαννίδης

Το βράδυ εκατοντάδες πιστοί, αναμένεται, (με κατάνυξη, ευλάβεια και με την δύναμη που χαρίζει η ορθόδοξη πίστη μας) ,να προσέλθουν στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεστεί στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στην Ερμιόνη και να προσκυνήσουν την Ιερή εικόνα των Αγίων Αναργύρων.

Υπόγειοι κάδοι στην Ερμιονίδα – Μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος

"... Στα πλεονεκτήματα της προμήθειας των υπόγειων κάδων συγκαταλέγονται: α) η ανάκτηση (απελευθέρωση) δημοσίου χώρου, β) η βελτίωση του Περιβάλλοντος (μείωση ρύπων, θορύβων, και κατανάλωσης καυσίμων), γ) η αποθηκευτική ικανότητα απορριμμάτων αφού ένας υπόγειος κάδος ισοδυναμεί με 3-4 υφιστάμενους κάδους, δ) η λειτουργικότητα για τους χρήστες και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Θέσεις Εργασίας στον Δήμο Ερμιονίδας μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης (Ο.Α.Ε.Δ.)

Οι αιτήσεις για τις παρακάτω θέσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ,
έως τις 06.07.2020.

“Αντώνης Τρίτσης” Το πρόγραμμα – πρόκληση για τον Δήμο Ερμιονίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Αντώνης Τρίτσης», το πρόγραμμα - πρόκληση για μας ως Δημοτική Αρχή παρουσιάστηκε χθες στο Άργος με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Πελοποννήσου, σε όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

WE DIVE - WE CLEAN

«Project ERMIONI»



Η ομάδα εθελοντών δυτών “We Dive We Clean” στα πλαίσια του
προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ
και 7 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αυτή την φορά θα βρεθεί στην
νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας στην Ερμιόνη με στόχο τον καθαρισμό του
λιμανιού.
Η δράση με την ονομασία «Project ERMIONI» θα γίνει την 01.07.2020 από
κλιμάκιο εθελοντών δυτών με πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας &

''Σύσκεψη στην Π. Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για την διανομή των τροφίμων στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη''




Μέσα απο την σελίδα του στα social media ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Αριστείδης Μπίμπας μας ενημερώνει για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Π.Ε Αργολίδας,δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του:

1996:Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων – η συμμετοχή του Α.Ο.Κρανιδίου


Γράφει η Δέσποινα Δημότση:
Πριν 24 ολόκληρα χρόνια, το καλοκαίρι του 1996, η πρωταθλήτρια ομάδα Αργολιδοκορινθιας, έχοντας κατακτήσει το χρυσό μεταλλιο στις Κορασιδες ( και αργυρό στις νεανιδες) , παίρνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.
Η συμμετοχή ήταν η πρώτη για τον Α.Ο.Κ. σε τέτοια διοργάνωση οπου δυστυχώς η έλλειψη παρκέ στην επαρχία και γενικά η έλλειψη υποδομών γενικότερα κόστισε στην ομαδα μια καλύτερη πορεία που θεωρώ οτι θα ειχε. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ομαδα είχε μεγαλα ταλέντα τα οποία κάποια απο αυτα δεν φαίνονται στη φωτογραφία αλλα ειχαν συμβάλει στην κατάκτηση του χρυσου μεταλλίου!! Αξίζουν όλες τους πολλα συγχαρητήρια (θα επανέλθω με σχετικο αφιέρωμα)

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Ερμιονίδα :''Εκδηλώσεις όπως προβλέπεται...''

''Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Ερμιονίδα!''

Ρεπορτάζ - Επιμέλεια : Θωμάς Σκούρτης - Μίλτος Ιωαννίδης

Με "μέτρο",(για λόγους ασφαλείας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο), θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων και Συλλογών της Ερμιονίδας για το φετινό καλοκαίρι.

Στην χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρόντος του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, αποφασίστηκε να διανθιστεί το φετινό καλοκαίρι με εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν το πολιτιστικό "μενού" για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας. 
Ο πρόεδρος του Ν. Π. Κοινωνικής Πρόνοιας, πολιτισμού & παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Δαμιανός Κουτούβαλης, εξέφρασε τόσο την στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι που στελεχώνουν τους συλλόγους και τους φορείς του πολιτισμού της επαρχίας μας όσο και την βούληση του να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, έτσι όπως επιτάσσουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

Στη συνέχεια, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μια διεξοδική συζήτηση, σχετικά με τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί από τους φορείς του πολιτισμού της Ερμιονίδας και εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασιών μεταξύ των φορέων, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την συνάντηση,(που έγινε για πρώτη φορά στον Δήμο Ερμιονίδας) προέκυψαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα και προέκυψαν και ευχάριστες ειδήσεις όσον αφορά τις εκδηλώσεις και το περιεχόμενο τους.

Οι δράσεις και οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν, θα ανακοινωθούν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.


EIKONOSKOPIO NEWS

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΚΛΗΔΟΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗ - VIDEO CLIP

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ
 ΕΘΙΜΑ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ!


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Αναστάσιος Γ. Γανώσης : ''Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής επένδυση της Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη''


Στην  τελετή θεμελίωσης του Kilada Country Club στις 19 Ιουνίου, παρουσία Υπουργών, των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, πληθώρας Αυτοδιοικητικών παραγόντων, επιχειρηματιών και επενδυτών έγινε αντιληπτό ότι η Ερμιονίδα υπεισέρχεται σε τροχιά παγκόσμιας τουριστικής ανάπτυξης.

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής επένδυση της Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, προϋπολογισμού 412 εκ. ευρώ με πλάνο λειτουργίας 12 μήνες τον χρόνο θα αποτελεί με την έναρξη της, μια Τουριστική Ναυαρχίδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα αναβαθμίσει συνολικά το Ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι. Οι θέσεις εργασίας  τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής όσο και μετέπειτα, όταν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και το Kilada Country Club θα ανοίξει τις πύλες του θα ξεπερνούν τις 500, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη οικονομική ανάσα και ανατροφοδότηση στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και του νομού.

Ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» ανακοινώνει:

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Από φέτος το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»
αφορά όλους τους δημότες του Δήμου Ερμονίδας!


O θεσμός του «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» επεκτείνεται από φέτος
σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους άξιους νέους
από όλες τις δημοτικές κοινότητες, να συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία. Ο
«ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» ανταποκρινόμενος με ικανοποίηση στο αίτημα των

Δήμος Ερμιονίδας:Καταπολέμηση κουνουπιών



Στις 08.05.2020 ανατέθηκε σε ανάδοχο εταιρεία η δράση καταπολέμησης των κουνουπιών στο σύνολο της έκτασης του Δήμου Ερμιονίδας. Με την συνεργασία και καθ’ υπόδειξη των προέδρων των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου μας, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός έγιναν εκτενείς ψεκασμοί σε όλες τις πιθανές εστίες ύπαρξης κουνουπιών, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις, οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παρακολουθήσουν το θέμα και θα ακολουθήσουν έκτακτοι ψεκασμοί, πέραν των προγραμματισμένων που προβλέπονται στην ετήσια χρονική σύμβαση που έχει υπογραφεί, η οποία περιλαμβάνει ψεκασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου 2021.
Για την Δημοτική Αρχή, η υγεία των πολιτών όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, αποτελεί βασικό μέλημα και έτσι για ακόμα μία φορά θα δώσουμε την δέουσα σημασία ώστε εάν υπάρξει και πάλι πρόβλημα με τα κουνούπια, θα επαναληφθεί η ανωτέρω δράση.


Γραφείο Δημάρχου

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ανάργυρος Λεμπέσης: Ο Άγιος Γεράσιμος έβαλε το χέρι του!

 ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
 ''Νόμιμα και επίσημα με τη σφραγίδα του κράτους, ο Βοσκότοπος Κρόθι είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ερμιόνης και αυτό έγινε επι Δημαρχίας μου.
Θα το θυμάμαι και θα καμαρώνω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου!''



Αγαπητοί συνδημότες,

Δεν είχα απαντήσει στα γραφόμενα της παραπληροφόρησης του Αλιβάνιστος.com και του ΣΤΑΜ ΝΤΑΜ για την ιδιοκτησία του βοσκότοπου ΚΡΟΘΙ , για την παραχώρηση οικοπέδου, για την ανέγερση του Αγίου Γερασίμου και την κατασκευή του Μύλου , σεβόμενος την ηλικία του ενός και την υγεία του άλλου.

Αυτοί οι δυό όμως ίσως αυτό το θεώρησαν αδυναμία και συνεχίζουν τα Νταλαβεράκια της κακοπροαίρετης παραπληροφόρησης.

Έτσι , είμαι αναγκασμένος να τους τα κόψω αυτά τα Νταλαβεράκια μια και καλή, με τον τρόπο που ξέρω εγώ, με αυτόν τον τρόπο που εφάρμοζα και στη πολύχρονη Δημαρχιακή μου θητεία.Με ντοκουμέντα και χαρτάκια!

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν αυτοί οι δύο , ο Αλιβάνιστος.com και ο ψευτοδημοσιογράφος , αυτός ο Μάκης , ότι ο λαός της Ερμιόνης με τη ψήφο του ενέκρινε το δικό μας πρόγραμμα και τη δική μας διοίκηση για την προστασία της Δημοτικής περιουσίας , την επέκτασή αυτής και την διαχείριση αυτής.
Αυτά πράξαμε και με ομόφωνες αποφάσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης υλοποιήθηκαν αυτά τα κοσμήματα (Άγιος Γεράσιμος και Μύλος Κρόθι) που σήμερα ο επισκέπτης απ΄αυτά εκεί ψηλά ανακαλύπτει τις ομορφιές της Ερμιόνης μας!

Και τώρα δείτε την αλήθεια απο τα επίσημα έγγραφα(κι όχι απο κακοπροαίρετα Νταλαβεράκια παραληροφόρησης) και ντοκουμέντα που αποκτήθηκαν με μεγάλες προσπάθειες και γι΄αυτό καμαρώνω και είμαι υπερήφανος .

Αγαπητοί συνδημότες ο Άγιος Γεράσιμος έβαλε το χέρι του!Ήταν η αιτία που η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου σε αίτημα του Δασαρχείου βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένο δημόσιο κτήμα του υπουργείου οικονομικών για την ανέγερση Ιερού Ναού στο Κρόθι, 
βλέπε τη βεβαίωση του Δημοσίου:




Μετά απ΄αυτό το θείο Δώρο ξεκίνησε η έρευνα...
Οι προσπάθειες μου έφεραν αποτέλεσμα , έπεσε στα χέρια μου η πράξη που συνέταξε το Κτηματολόγιο για τον βοσκότοπο Κρόθι και αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ:


''Αποκλειστικώς κύριος Νομεύς και κάτοχος είναι η Κοινότης Ερμιόνης!''

Μέλη σ΄αυτή την πράξη ήταν οι αείμνηστοι Κοινοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Δέδες και Γεώργιος Οικονόμου.
Πρόεδρος σ΄αυτή την πράξη ήταν ο Ειρηνοδίκης. 
Βλέπε την 41/1937 πράξη εκθέσεως κτηματολογίου κοινότητας Ερμιόνης.




Αγαπητοί συνδημότες ,
όταν προεδρεύει δικαστής σε τέτοια πράξη τότε αυτή μπορεί να μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο.
Αυτό έπραξα και είμαι υπερήφανος διότι Νόμιμα και επίσημα με τη σφραγίδα του κράτους ο Βοσκότοπος Κρόθι είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ερμιόνης και αυτό έγινε επι Δημαρχίας μου.
Θα το θυμάμαι και θα καμαρώνω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου!
βλέπε το υπάριθμόν πρωτοκόλλου 2075-10/6/2002 έγγραφο.
Δεν έχει το δικαίωμα κανένας Αλιβάνιστος.com, κανένας ΣΤΑΜ ΝΤΑΜ, κανένα Δασαρχείο, να ακούμπήσει την περιουσία του Δήμου, αφού αυτή έχει καταγραφεί και στο ΕΤΑΚ και στο Ε9 του Δήμου.
Οποιοσδήποτε ακουμπήσει το χέρι του στη περιουσία του Δήμου και ειδικά σ΄αυτα τα δύο στολίδια(διατηρητέο κτίριο- αναψυκτήριο Μυλος και Άγιος Γεράσιμος) ,τότε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας αλλά και ΕΓΩ προσωπικά, είμαστε υποχρεωμένοι να του κόψουμε το χέρι απο τη μασχάλη!!!

Αυτό το άκουσες ψευτοδημοσιογράφε ΣΤΑΜ ΝΤΑΜ;;;

Έτσι λοιπόν στη Κοινοτική - Δημοτική περιουσία ο τότε Πρόεδρος Γιώργος Καρακατσάνης διάνοιξε το δρόμο και κατασκεύασε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού.
Σε Δημοτική περιουσία ανεγέρθηκαν ο Άγιος Γεράσιμος και ο Μύλος Κρόθι.Μέρος της Δημοτικής περιουσίας παραχωρήθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο για την χωροθέτηση της Μαρίνας Ερμιόνης
Καλά αυτός ο ΣΤΑΜ ΝΤΑΜ ένας ΨΑΡΟΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ - ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, 
εσύ καπετάν Γιώργο ένα Καπετάνιος καρίερας με γνώσεις στα νομικά που πρέπει να έχει ο κάθε καπετάνιος, δεν γνωρίζεις ότι στο βοσκότοπο δεν έχει καμία δουλειά το Δασαρχείο;
Δεν γνωρίζεις οτι τα διατηρητέα κτίσματα δεν μπορεί να τα κατεδαφίσει κανένας;;
Είναι δυνατόν να παρασύρεσαι εσύ Καπτάν Γιώργο απο ένα παθιασμένο ψευτοδημοσιογράφο απόφοιτο έκτης Δημοτικού που ανάλογα με τις περιστάσεις βάζει το χέρι στο ευαγγέλιο ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου και ορκίζεται ο αθεόφοβος πως είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος;;
Ε και αυτό να μας βρεί να παρασύρεσαι ΕΣΥ απο ΑΥΤΌΝ!
Πάντως καπτάν Γιώργο με ξενίζει γιατί μετά απο τόσα χρόνια ζητάς τη κατεδάφιση του Μύλου και περιπλέκεις τη διεύθυνση δασών με τον Άγιο Γεράσιμο ενώ τότε ως πολιτικός μου αντίπαλος που ζητούσες την εντολή του Ερμιονίτικου λαού για τη θέση του Δημάρχου στις προεκλογικές σου ομιλίες δεν τα ανέφερες όλα αυτά.
Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη, στα θυρανοίξια του Αγίου Γερασίμου που παρευρέθηκες προσκεκλημμένος της οικογένειας Μάγκου, κράτησες ''σιγή ιχθύος'' περι Δασαρχείων και ιδιοκτησίες του Ναού.
Σου δημοσιεύω καπετάν Γιώργο τη φωτογραφία(που βρίσκεται στο Λεύκωμα του Αγίου Γερασίμου) απο γέυμα που παρέθεσε η οικογένεια Μάγκου στο εστιατόριο ''ΓΑΝΩΣΗΣ'' και έδωσες ''το παρόν'', όμως και εκεί, την ώρα του γεύματος, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ γι΄αυτά που μας λές σήμερα!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
του τέως Δήμου Ερμιόνης

Ο θεμέλιος λίθος και η προοπτική του τόπου μας.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε παρουσία αρχών και επισήμων, αλλά απουσία λαού. Η  διαπίστωση των επισήμων είναι κοινή: Η επένδυση αυτή θα εκτοξεύσει το τουριστικό μας προϊόν .....  μια νέα εποχή αρχίζει ...... η Ερμιονίδα μπαίνει στον τουριστικό χάρτη ....... 600 θέσεις εργασίας ..... η βαριά βιομηχανία του τουρισμού ....

Να επισημάνω:
- Ο πιο ασφαλής δείκτης προόδου, ανάπτυξης, ευημερίας λόγω επενδύσεων είναι η αύξηση του πληθυσμού. Παράδειγμα η Ελευσίνα. Ήταν ένα μικρό χωριό και λόγω των γύρω εργοστασίων έγινε πόλη των 30 000 κατοίκων, ενώ και τα γύρω χωριά, όπως ο Ασπρόπυργος (πρώην Καλύβια Χασιάς), η Μαγκούλα, η Μάντρα κ.λ.π. μικρά αρβανιτοχώρια, έγιναν και αυτά μικρές πόλεις.

- Η Ερμιονίδα το 1960 δεν είχε ούτε έναν τουρίστα, δεν είχε πουλήσει σε ξένο ούτε ένα μέτρο γης. Στο Δημοτικό Ερμιόνης είμαστε 330 μαθητές και ακόμη λειτουργούσε το Δημοτικό στα Μεταλλεία στη Ντάρδιζα. Το Λουκαΐτι είχε γύρω στους 50 μαθητές σχολικής ηλικίας. Να μη πω για το Κρανίδι. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν άλλοι 330 προσχολικής ηλικίας και άλλοι 330  από 12 έως 18 χρονών (τότε δεν ήταν υποχρεωτικό σχολείο το Γυμνάσιο) μόνο στην Ερμιόνη.

Από το τότε μέχρι σήμερα:

- Έχει πουληθεί περίπου το 30% της παραθαλάσσιας γης μας σε εκπληκτικά υψηλές τιμές. Ανήκε όλη σε ντόπιους. Τα χρήματα εισπράχθηκαν από τους ντόπιους. Η τάξη μεγέθους των χρημάτων αυτών είναι γύρω στα 2 δισ. και για να το συνειδητοποιήσουμε το γράφω .... ολόκληρο: 2 000 000 000. Δηλαδή στον κάθε μόνιμο κάτοικο αντιστοιχεί το ποσό των 200 000 ευρώ!.
Μόνο και μόνο από την επένδυση αυτών των χρημάτων στην Ερμιονίδα θα έπρεπε να είμαστε οι πιο πλούσιοι στη χώρα: Βλέπετε το βιοτικό μας επίπεδο να διαφέρει σε τίποτα από των κατοίκων του Λυγουριού ή της Επιδαύρου που ζει απο τα πορτοκάλια της, που σχεδόν δεν πούλησαν τίποτα από τη γη τους;

- Αρχές δεκαετίας του 1970 είχαμε 7 000 κλίνες σε ωραία παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Τότε τη Σαντορίνη δεν την ήξερε κανένας τουριστικά, και η Κρήτη μόλις ξεκινούσε τουριστικά. Η σημερινή κατάσταση μας, γνωστή.

- Έγινε η μεγάλη επένδυση του ΑΜΑΝΖΟΕ. Ύψιστο, τουριστικά, και αυτό το προϊόν. Άλλαξε τίποτα; Θα αλλάξει τώρα επειδή έτσι το βλέπουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια, και σύσσωμος ο Δήμος μας;

Άμα αυτό το πιστεύετε, τότε: Ο επαγγελματικός προσανατολισμός που διδάσκονται στο σχολείο τα παιδιά της Ερμιονίδας πρέπει να στρέψει τους νέους προς τα νέα ελπιδοφόρα τοπικά επαγγέλματα: καθαριστής - καθαρίστρια, μάγειρας, σερβιτόρος, ψάχνω, κρατάω ή φέρνω τα μπαλάκια και τα μπαστούνια, κουρεύω γκαζόν, φύλακας εγκαταστάσεων. Πώς αλλιώς θα καλυφθούν οι 600 θέσεις εργασίας; Γιατί βέβαια, οι λίγες εξειδικευμένες θέσεις θα είναι από εκτός επαρχίας προσωπικό, ή τηλεργασία με τις σημερινές ψηφιακές δυνατότητες. Αν δεν γίνει αυτό, τις "περιζήτητες" αυτές θέσεις θα μας τις πάρουν μετανάστες, και μάλιστα ευκαιριακοί, που μετά θα φύγουν.

Αν ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος, θα έτρεχε και στην τελετή, όπου ούτε οπαδοί κομματικοί δεν έτρεξαν. Οι γονείς τα έχουν, ευτυχώς, τετρακόσια και καμπόσα. Θα συνεχίσουν να μορφώνουν τα παιδιά τους (άνθρωπος αμόρφωτος, ξύλο απελέκητο, έλεγαν οι πρόγονοί μας στην Ερμιονίδα), όσο καλύτερα μπορούν, για να φύγουν για την Πρωτεύουσα και για τα ξένα για ένα καλύτερο μέλλον. Αφήνουν τις τρύπες του γκολφ για τους άλλους.

Ο καλύτερος λοιπόν δείκτης ευημερίας είναι ο αριθμός των παιδιών στα δημοτικά μας σχολεία, που δείχνει και τον αριθμό των ντόπιων, που εργάζονται στην Ερμιονίδα.
Αν θέλει να μετρήσει την πρόοδο του τόπου μας την οποία τάχατες έφερε το "συνολικό μας τουριστικό προϊόν", τέτοια στοιχεία να μας δώσει ο δήμαρχος και η αντιπολίτευση. Να δούμε πόσα παιδιά έχει η Ερμιονίδα τώρα και πόσα θα έχει με τις 18 τρύπες εν λειτουργία.

Κρατήστε λοιπόν τον ενθουσιασμό σας και αρχίστε πραγματικά να ασχολείστε με τις πραγματικές επενδύσεις που χρειάζεται η Ερμιονίδα: Άφθονο φτηνό νερό γιά άρδευση - ύδρευση. Δρόμο που σε 2 ώρες να σε φέρνει από την Πρωτεύουσα στην Ερμιονίδα. Συνθήκες για την ανάπτυξη συνεταιρισμών και εταιρειών στον πρωτογενή τομέα. Καινοτόμο διαχείριση των αλιευτικών μας πεδίων.
Το Kilada Hills είναι απλά μια επένδυση και όχι η σωτηρία του τόπου μας. Μην κοιτάμε το δάχτυλο και χάνουμε το δάσος.

Σημείωση: Το ¨Τουριστικό Προϊόν" μάς παρουσιάζεται τάχατες ως μη επιδοτούμενο κατά τη λειτουργία του, σε αντιδιαστολή του αγροτικού προϊόντος που επιδοτείται. Δηλαδή όταν κλείνει ο εργαζόμενος σύμβαση για ορισμένους μήνες και μετά το ταμείο τού καλύπτει ένσημα, επίδομα ανεργίας κ.λ.π. αυτά είναι επιδότηση προς τον εργαζόμενο; Αφού τα ξενοδοχεία είναι η βαριά μας βιομηχανία, γιατί το κράτος δεν υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να κάνουν συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλο το χρόνο με τη σύμβαση του κλάδου τους, με δώρα, και αποζημιώσεις, όπως γίνεται στην πραγματική βαριά βιομηχανία; Τότε ο εργαζόμενος δεν θα επιδοτείται. Άρα και μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι το τουριστικό προϊόν είναι επιδοτούμενο εμμέσως: Δίνε το κράτος χρήματα στον εργαζόμενο για να μπορεί να τον απασχολεί φθηνότερα το ξενοδοχείο.

Υποσημείωση: Στην πραγματική βαριά βιομηχανία, τσιμεντάδικα, διυλιστήρια, χαλυβουργίες, ναυπηγεία  κ.λ.π. τις δεκαετίες 1970, 1980, 1990, ο οποιοσδήποτε εργάτης έπαιρνε 25% ανθυγιεινό, κάθε ώρα υπερωρίας ήταν 2 φορές η ωριαία αμοιβή του, το Σάββατο έπαιρνε 25% παραπάνω και την Κυριακή 75%. Δηλαδή αν δούλευε 8 ώρες πρωινή βάρδια Κυριακή και καθόταν υπερωρία 8 ώρες το απόγευμα, έπαιρνε 5,25 μεροκάματα. Επειδή το Σαββατοκύριακο γίνονταν μεγάλες έκτακτες συντηρήσεις, πολλοί τεχνικοί έμπαιναν στο εργοστάσιο  το Σάββατο πρωί και έβγαιναν Δευτέρα πρωί. Με λουκούλλεια γεύματα και 6ωρο ύπνο στα πρόχειρα. Φυσικά και δούλευαν σκληρά. Αλλά αυτό το διήμερο έπαιρναν αν το υπολογίσετε, περί τα 13 μεροκάματα, χώρια τον "λούκουμο", το έξτρα μπόνους. Αυτή ήταν η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και μη την προσβάλετε λέγοντας τον τουρισμό βαριά βιομηχανία της χώρας.

Βασίλης Γκάτσος

Ας μας εξηγήσει κάποιος

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος


Τα παρακάτω μού τα επεσήμαναν φίλοι.

Στη φωτογραφία που δείχνει την συνολική επένδυση Kilada Hills, στο βάθος, στην πανέμορφη Λεπίτσα, σημειώνεται Beach Club, ως αναπόσπαστο τμήμα της επένδυσης.
Και σε άλλη φωτογραφία, ψηλά στη γωνία, βλέπουμε  να οριοθετείται η ιδιοκτησία της εταιρείας με κόκκινη γραμμή η οποία όμως φτάνει μέχρι την αμμουδιά και προς την εκεί ταβέρνα. Η kilada Hills καλά κάνει και οραματίζεται, καλά κάνει και επενδύει, καλά κάνει και φροντίζει να αποκομίσει κέρδη. Αυτή είναι η δουλειά της.

Οι ερωτήσεις προς κ. Δήμαρχο αλλά και Αντιπολίτευση είναι:

1. Πρόκειται ο Δήμος να νοικιάσει την παραλία απέναντι από το υπό δημιουργία  Beach Club της  Kilada Hills;

2. Με τι μέσα θα την διαφυλάξει δεδομένου ότι εκεί το καλοκαίρι κολυμπούν Κρανίδι, Κοιλάδα και χιλιάδες επισκέπτες; Ποιά είναι η απόσταση από το χειμέριο κύμα που ορίζει ζώνη δημόσιας χρήσης; Πολλοί, ιδιαίτερα οι νέοι, περπατούν στα ωραία παραθαλάσσια βράχια. Θα μπορούν στο μέλλον;

3.  Το πάγιο αίνιγμα: Δεδομένου ότι οι γεωτρήσεις είναι για τους αγρότες και για τον Δήμο, με ποιον τρόπο θα υδρεύεται με πόσιμο νερό το  Kilada Hills, με τι νερό θα ποτίζει το γρασίδι, θα γεμίζει τις λιμνούλες του γκολφ και τις πισίνες καταλυμάτων;

4. Τα λύματα θα πάνε στον Βιολογικό Κρανιδίου ή το Kilada Hills θα έχει δικό του βιολογικό; Αν έχει δικό του βιολογικό, που θα πάνε τα επεξεργασμένα λύματα;

Υπάρχουν απλές και κατανοητές απαντήσεις;

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

H Dolphin Capital θεμελίωσε το Kilada Country Club, Golf & Residences



Αποτελεί την πρώτη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα που εντάχθηκε και υλοποιείται στο

πλαίσιο του Nόμου των Στρατηγικών Επενδύσεων

Σήμερα στην Κοιλάδα Αργολίδας, η Dolphin Capital, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων,
Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, γιόρτασε την έναρξη των εργασιών κατασκευής του
μεγάλου της έργου στην περιοχή.